Košarkaši Budućnosti izašli na parket: Kakve su posledice odluke Zvezde da ostane u Beogradu?

Prisutni akteri utakmice sačekali su 15 minuta, koliko je predviđeno pravilima, nakon čega su sudije konstatovale da se utakmica podgoričkog tima i Crvene zvezde neće igrati.

printscreen/twitter.com/cgsportme

U hali se, iako je bilo poznato da utakmice neće biti, okupilo nekoliko stotina navijača, među kojima je bio i predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, prenose Vijesti.

Iz Zvezde su ranije tražili da utakmica bude odložena zbog nestabilne političke situacije u Crnoj Gori posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, što nije prihvaćeno nakon čega je odlučeno da crveno-beli ne otputuju za Podgoricu.

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović izjavio je ranije danas, na vanrednoj konferenciji za novinare, da niko nije naredio da košarkaši beogradske ekipe ne putuju u Podgoricu i da klub ne želi da učestvuje u svemu što se dešava u Crnoj Gori, na osnovu procene bezbednosnog rizika.

Po pravilima, utakmica bi trebalo da bude registrovana rezultatom 20:0 za Budućnost. Upitan je šta će biti ako utakmica bude tako registrovana, Čović je rekao da ne želi o tome i da očekuje da preovlada normalan razum.

Košarkaški klub Budućnost još se nije zvanično oglasio povodom nedolaska Zvezde u “Moraču”.