Košarkaši Zvezde otputovali u Francusku na jak evroligaški turnir: Među putnicima i Jaka Blažič

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u Francusku gde će od 12. do 14. septembra učestvovati na veoma jakom turniru u Miluzu. Protivnici crveno-belih biće Panatinaikos (12. septembar), Bajern Minhen (13. septembar) i Strazbur (14. septembar).

– Očekuje nas veoma jak evroligaški turnir, sa renomiranim protivnicima. Drago mi je da smo opet pozvani da igramo u Miluzu i da imamo mogućnost da odmerimo snage sa izuzetno kvalitetnim rivalima – počeo je priču trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić.

Strateg crveno-belih za mečeve sa Panatinaikosom, Bajernom i Strazburom moći će da računa i na Jaku Blažiča. Iako je slovenački reprezentativac u sredu predveče iz Španije doputovao u rodni Bled, izrazio je želju da se odmah priključi timu pa se tako borbeni bek našao u avionu za Francusku. Osim Blažiča, put Miluza krenuli su Rebić, Vilijams, Tejić, Marjanović, Cirbes, Dangubić, Gudurić, Kaplanović, Dženkins, Mitrović i Čvorović.

– I dalje se nalazimo u specifičnoj situaciji, jer je nekoliko igrača na spoljnim pozicijama u fazi oporavka. Iz tog razloga će nam mnogo značiti dolazak Jake Blažiča, koji je pokazao veliku želju da se po završetku obaveza u reprezentaciji Slovenije odmah priključi ekipi. Nećemo ga od starta previše opteretiti iako snaga naših protivnika to svakako zahtvea. Njegova minutaža biće dozirana i o tome ćemo dosta voditi računa. Rezultat nam je u drugom planu, ali će ovaj turnir biti sjajan test za ovu mladu ekipu – poručio je Radonjić i potom dodao:

– Dangubić putuje sa nama, ali neće igrati. U Francuskoj će uraditi sve ono što je neophodno kako bi po povratku iz Miluza počeo sa košarkaškim treninzima. Lazić ostaje u Beogradu i radiće po specijalnom programu – zaključio je Radonjić.

Duel Crvene zvezde Telekom i Panatinaikosa na programu je u petak od 18.30.