KOŠARKAŠICE BRANE ZLATO: Dobra atmosfera i velike ambicije pred uvodni meč sa Grčkom!

košarkašice
kss.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Grče počinje odbranu evropskog trona.

 

Srbija će se u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u sastati sa selekcijom Grčke, a selektor Stevan Karadžić ističe sjajnu atmosferu koja vlada u ekipi. 

– Grčka je nezgodan i iskusan protivnik, imaju pet-šest igračica preko 30 godina, ove sezone njih nekoliko je igralo zajedno u Olimpijakosu. Nemaju baš dugačku klupu, moraćemo da ih dobro pritisnemo u odbrani i izmorimo, pošto nemaju mnogo adekvatnih izmena. Nadam se da će utakmica biti u visokom ritmu jer nam to odgovara – rekao je Karadžić.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, Ana Dabović normalno trenira, a uskoro će i Sonja Petrović polako da se uključi posle povrede. Najbolja igračica našeg tima verovatno neće biti u ekipi na premijeri.

– Za sada, kako stoje stvari, ne verujem da ću odigrati prvu utakmicu, a za dalje ćemo videti… Bitno je da su ostale devojke spremne, Ana se uglavnom vratila u trening. Verujem da će one biti toliko dobre da ja neću ni osećati potrebu da se preterano brzo vraćam – navela je Petrović.

Kapiten Jelena Milovanović naglašava da dobro poznaje prvog protivnika na EP.

– Evina Malci im je najbolja igračica i to ubedljivo, a imaju još dve koje dominiraju. Naravno, tu je i ostalih 12, ali ako vodeći trio zaustavimo, biće lakše igrati. Mi smo spremne i to je najbitnije, idemo da damo maksimum i nadamo se pobedi – zaključio je Milovanović.

Utakmica između Srbije i Grčke igra se u petak od 18 sati. Direktan prenos je na našem Drugom programu, i preko lajv striminga na portalu RTS-a. Pored Srbije i Grčke, u istoj grupi su još Francuska i Slovenija.