Košarkašice se vraćaju kući: Srbija izgubila od Letonije

košarkašice
kss.rs

Košarkašice Srbije eliminisane su u baražu za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su u Pragu izgubile od Letonije.

 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije neće braniti zlato osvojeno pre dve godine, pošto je na Evropskom prvenstvu u Češkoj poražena od Letonije 75:70, u baražu za četvrtfinale takmičenja.

Letonke će u četvrtfinalu igrati protiv Španije, a aktuelne šampionke Evrope su takmičenje završile sa samo jednom pobedom i tri poraza.

Selekciju Letonije su do pobede predvodile Kristine Vitola sa 19 poena i Anete Stajnberga sa 18. U redovima Srbije najbolja je bila Tamara Radočaj sa 14 poena, Jelena Milovanović je ubacila poen manje, a Sonja Petrović je meč završila sa 10 poena.

Izabranice Stevana Karadžića su loše počele meč, pa su već sredinom prve deonice imale dvocifreni zaostatak (4:14).

Letonija je prednost održavala sve do finiša druge četvrtine kada je Srbija predvodjena Jelenom Milovanović prišla na samo dva poena zaostatka. Milovanovićeva je dvadesetak sekundi pre velikog odmora imala priliku da donese Srbiji izjednačenje, ali nije bila precizna.

Ono što što njoj nije pošlo za rukom jeste Tini Jovanović na početku treće četvrtine koja je sa tri poena donela prednost Srbiji (35:34).

Letonke su u nastavku te deonice ponovo stekle prednost, ali Tamara Radočaj sa nekoliko važnih poena u njenom finišu nije dozvolila protivnicima da se “odlepe”.

Međutim, posle tri i po minuta igre u četvrtoj četvrtini Letonija je ponovo stigla do plus deset (55:65). Srbija je uspela da priđe na dva poena zaostatka, ali je to bilo sve što su i aktuelne šampionke Evrope uradile.