Košarkaška poezija crno-belih u Pioniru, zaigrao i Kuzeloglu! Partizan – Levski 94:66

Košarkaši Partizana NIS savladali su Levski sa 94:66 (22:22, 24:17, 22:19, 26:8) u okviru pretposlednje utakmice 21. kola ABA lige.

Crno-belima je ovo već osma uzastopna pobeda u ABA ligi, a ukupno četrnaesta, uz sedam poraza.

Partizan se učvrstio na četvrtom mestu ABA lige sa tri pobede ispred Union Olimpije i Krke, dok mu trećeplasirana Cedevita i dalje “beži” jednu pobedu. Crno-beli u sledećem kolu gostuju Ciboni u Zagrebu.

Partizan je do 14. trijumfa predvodio Edo Murić sa 15 poena, 13 je ubacio Vanja Marinković uz 8 skokova, dok su po 12 dodali Aleksandar Pavlović i Nikola Milutinov (10 na poluvremenu).

U ekipi Levskog ubedljivo najbolji je bio novajlija Videnov sa 25 poena, Ivanov je upisao 14, a Angelov 13 poena.

Večeras se igra još jedna utakmica u okviru 21. kola ABA lige, Metalac od 20:30h dočekuje MZT iz Skoplja.

Najava i tok meča:

Crno-beli su trenutno četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 13-7 i ukoliko pobede večeras, praktično će obezbediti plasman u plej-of ABA lige. Slovenački timovi, Olimpija i Krka, nalaze se iza njih sa po 11 pobeda i 10 poraza.

Sa druge strane, Levski iz Sofije je tokom cele sezone zabeležio jedan jedini trijumf (protiv Mega Leksa u 2. kolu), pa tako ubedljivo drži poslednje mesto.

Strateg srpskog šampiona je istakao da ekipe koje dolaze u Beograd se uvek predstavljaju u najboljem svetlu sa najvišom motivacijom:

– Nemaju imperativ, ali ne dolaze da sami sebe pobede. Kadrovske promene oslikavaju aktivnost u klubu i pokušaj da se konsoliduje tim. Poznato je da su imali tešku sezonu. Od uplaćivanja 500 hilljada evra Jadranskoj ligi za učešće takmičenju, do problema koje je posle toga imao gazda, koji su se, naravno, odmah odrazili na funkcionisanje kluba – rekao je Vujošević pred ovaj meč.

Zanimljiva scena viđena je pred početak utakmice. Naime, navijači Partizana gromoglasnim aplauzom su dočekali košarkaše Levskog. Zaista lepa uvertira.

 

Prva četvrtina – 22:22; Levski ubacio pet trojki

Utakmicu je laganim košem otvorio Milutinov, a centar Partizana vlasnik je najlepšeg poena do sada na meču. Milosavljević ga je sjajno uposlio, a alej-up Milutinova bio je dovoljan za aplauz 6000 navijača crno-belih, koliko ih ima na ovom meču – 14:14.

Angelov je u tom periodu pogodio dve trojke, a potom je i Videnov preciznim šutem van linije 6,75 doneo iznenadnu prednost svom timu – 14:20. Za sada Levski igra bez bojazni, na šta Partizan nema odgovor. Simonov je pod košem pogodio za svoj tim – 18:22.

Na drugoj strani, u finišu prve deonice razigrao se Dalo. Najpre je položio posle sjajne kontre, a potom i ”rasturio” obruč brutalnim zakucavanjem, što je bio i konačan rezultat posle prvih deset minuta – 22:22.

 

Druga četvrtina – 24:17; Prva dvocifrena prednost za Partizan, Levski se vratio

Nastavili su Bugari da ubacuju na ovoj utakmici, a Videnov je bio precizan – 22:24. Tada je konačno proradila crno-bela mašinerija. Boris Dalo, mlađani Marinković i Andrić dva puta postavili su stvari na svoje mesto – 30:26.

Vezao je potom Partizan još četiri poena preko Milutinova i Marinkovića, a tu seriju prekinuo je Hant ubačenom trojkom – 34:29. Do prve dvocifrene prednosti crno-beli su došli u 16. minutu pošto je dno mrežice pogodio i Milenko Tepić – 40:29.

Zbog prezimena mnogima omiljeni košarkaš bugarskog tima, Karamfilov, ubacio je sedmu trojku za svoj tim, a gosti su posle bacanja Angelova dodatno smanjili zaostatak – 41:34. Tada je proradio i Ede Murić pogodivši trojku, a Ivanov je opet bio precizan za svoj tim van linije koja jednoj ekipi donosi tri poena – 44:37.

Crno-beli su na odmor otišli sa sedam poena viška – 46:39.

 

Treća četvrtina – 22:19; Prštale trojke u Pioniru

Žustrije je domaćin započeo ovu deonicu. U strelce se upisao i Bezbradica, a pomagače je imao u vidu Murića (trojka), Milosavljevića i Milutinova – 57:47.

Za šuteve sa poludistance danas je raspoležen Mihajlo Andrić, a Angelov je Levskom doneo 11. trojku iz 19 pokušaja – 59:50. Tada su na scenu u Pioniru stupili trojkaši. Za crno-bele su pogodili Andrić i Marinković, dok je za goste bio precizan Videnov – 65:53.

Levski je pokazao da ume da pogodi i posle kontre, a egzekutor je bio Simonov. Prosto je neverovatno kako gosti ubacuju šuteve van linije 6,75, a Ivanov je na semafor vratio jednocifren zaostatak – 66:58.

Poslednje koševe u ovoj deonici ubacio je Milan Mačvan sa linije za slobodna bacanja – 68:58.

 

Četvrta četvrtina – 26:8; Kuzeloglu ”ukrao” simpatije navijača prvim poenima u dresu navijača

Velika nade srpske košarke, Marinković, pokazao je zavidan talenat kada je gledaocima u Pioniru pokazao pun potencijal. Završio je solo akciju laganim polaganjem. Tada je na scenu stupio Slovenac Murić. Prvo je pogodio iz okreta, a onda je usledilo pravo remek delo. Ukrao je jednu loptu na sredini terena, pa je na radost Grobara zakucao za 74:58.

Kad hoće, onda hoće! Sada je i Saša Pavlović pogodio trojku – 77:58. Seriju Partizana prkinuo je Angelov, a u sledećem napadu siguran je bio i Videnov – 81:62. Porasla je prednost crno-belih i na više od dvadeset razlike, a bez problema su poentirali Pavlović i Marinković – 85:62.

Izveo je Mačvan u finišu meča majstoriju kada je sa svoje polovine uposlio Pavlovića pod košem gostiju – 89:64. Priliku je Vujošević dao u Kuzeloglou, a ovaj mu se odužio svojim prvim poenima u seniorskoj konkurenciji u dresu Partizana – 91:66. Mladi Grk je potom ubacio i trojku na opšte oduševljenje navijača u Pioniru – 94:66. To je bio i konačan rezultat susreta.