Kovač: Nisam očekivao da ćemo tako dobro igrati protiv Argentine, bili smo ravnopravni sa njima

Selektor Hrvatske Niko Kovač rekao je da je njegova ekipa bila ravnopravna s Argentinom i dodao da ni sam nije očekivao da će 'to tako lepo izgledati'.

Hrvatska je poražena u Londonu od Argentine 2:1. Povela je golom Anasa Šarbinija u 11. minutu, ali su u drugom delu prekorenuli Kristijan Ansaldi i Lionel Mesi.

– Uspelo nam je da igramo ravnopravno s Argentinom. Ni ja nisam očekivao da će to tako lepo izgledati – rekao je Kovač.

– Čestitam momcima, jer su uradili sve što smo planirali. Pokazali su kako se igra za Hrvatsku. Nakon ove utakmice je jasno da ne moramo da se plašimo za budućnost našeg fudbala. Priželjkivali smo onakav početak, dali smo gol i šteta što nismo uspeli još jedan u prvom poluvremenu – dodao je Kovač.

Kovač je nakon meča priznao kako je motivisao reprezentaciju uoči duela s Argentincima.

– Rekao sam se da svi znaju da su Argentinci veliki favoriti, ali da možemo da se ravnopravno nosimo s njima samo ako igramo kao tim. Nakon ovakve predstave imam slatke muke ko će igrati protiv Italije u Milanu – naveo je Kovač.

Fudbaleri Hrvatske u nedelju gostuju Italiji u četvrtom kolu Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Posle tri odigrana kola, Hrvatska i Italija imaju po devet bodova.