Kovačević: Narednih sedam utakmica su najvažnije u dosadašnjoj karijeri

Usled Uskršnjih praznika 24. kolo prvenstva Srbije igraće se u izmenjenom terminu, odnosno u četvrtak 17. aprila. Prema rasporedu Crvena zvezda ide na jedno od najtežih gostovanja u dosadašnjem delu prvenstva, ekipi Novog Pazara.

Izabranici Zorana Njeguša na stadionu kraj Jošanice još uvek nisu osetili gorčinu poraza. Pazarci takođe imaju jednu od najvernijih publika u domaćoj ligi i bore se za izlazak u Evropu. Sa druge strane, crveno-beli u Novi Pazar putuju kao lideri prvenstva sa velikom željom i motivom da zabeleže 14. uzastopnu pobedu. Vezni fudbaler Aleksandar Kovačević ističe da ga je obradovala vest da će se meč igrati uz prisustvo publike i najavljuje još jednu dobru partiju najtrofejnijeg srpskog kluba.

– Ulazimo u finiš sezone u dobroj formi što nas veoma raduje. Igramo dobro, postižemo golove i u Novi Pazar putujemo sa jednim ciljem, da osvojimo nova tri boda. Naredna tri meča mogu mnogo toga da odluče i zato sada kada je najpotrebnije, uveren sam da ćemo pokazati najviše. Protivnik se bori za izlazak u Evropu i biće silno motivisan protiv nas. Nadam se da će naš kvalitet i iskustvo koje posedujemo biti dovoljni da nanesemo Pazarcima prvi poraz na njihovom terenu – rekao je mladi reprezentativac Srbije.

Odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije utakmica će se igrati uz prisustvo publike.

– Fudbal se igra zbog navijača i drago mi je što će tribine u Pazaru gotovo sigurno biti pune. Očekujem kao i uvek do sada, veliku podršku naših navijača. Biće veoma teško, međutim želimo da budemo šampioni, i moramo da pobeđujemo. Nekima od nas, posebno mlađim igračima, narednih sedam utakmica su najvažnije u dosadašnjoj karijeri – ističe neumorni vezista.

U igri Kovačevića u minulom periodu primetna je želja za postizanjem gola. Ne libi se Zvezdina “55” da šutne i iz velike udaljenosti.

– Zaista nije bitno ko će postići pogodak. Crvena zvezda uvek teži da pritisne protivnika na njegovu polovinu, pa smo zbog toga i mi centralni defanzivci bliži golu. Imao sam nekoliko pokušaju u prethodnih duelima, ali mi je nedostajalo i malo sreće da se upišem u strelce. Ukoliko mi se ponovo ukaže prilika, i ako se nađem u izglednoj prilici, sigurno ću šutirati. Možda mi se baš posreći protiv Novog Pazara – konstatuje Aleksandar Kovačević.