Kovačević: Protiv Zvezde svi pružaju maksimum, ali osvojićemo tri boda protiv Radničkog

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Kovačević očekuje veoma borbenu, ali i lepu utakmicu u Kragujevcu protiv Radničkog i veruje u pobedu svog tima.

Do kraja jesenjeg dela prvenstva ostalo je da se odigra još tri kola, a izabranici Nenada Lalatovića prvi ispit čeka već u subotu, u Kragujevcu. Ekipa Radničkog je u nezavidnoj poziciji – nalaze se na poslednjem mestu na tabeli i bodovi su im preko potrebni.

Toga su svesni svi u taboru crveno-belih, pa i Aleksandar Kovačević, koji će voditi bitke na sredini terena.

– Istina je da se nalaze u nezavidnoj poziciji kada je tabela u pitanju, ali i da nisu poslednji, protiv nas bi pružili maksimum. Sve ekipe protiv nas pružaju 100% svojih mogućnosti, ali to je nešto na šta smo navikli. Mi znamo da uvek najviše zavisi od nas samih. Kada mi odigramo kako treba, onako kako se dogovorimo u svlačionici, osvojimo tri boda – rekao je Kovačević.

Svestan je Zvezdin “tenk” da je kvalitet na strani njega i njegovih saigrača, ali da to treba pokazati na terenu.

– Moramo od prvog minuta zaigrati agresivno i napadački. Naravno da neće biti lako, imaju i oni nekoliko dobrih igrača, ali mi smo nesumnjivo kvalitetniji. Verujem i da ćemo imati veliku podršku sa tribina, tako da se nećemo osećati kao gosti. Želimo da pobedom održimo priključak na tabeli, a možda i umanjimo prednost rivala – kazao je on.

Trener Lalatović je Kovačevića odmarao protiv tima iz Udina, i Zvezdin vezni igrač spremno dočekuje nastavak prvenstva.

– Osećam se odlično, i spreman sam da pružim maksimum. Već sam se uželeo fudbala – priznao je Kovačević.