Kragujevački tornado ‘usisao’ Crnokosu

Deveto kolo Superlige Srbije donelo je najubedljiviji trijumf od kada sastav iz Kragujevca vodi Miroslav Muta Nikolić. Radnički je na svom parketu teško porazio Crnokosu 109:58 (15:18, 31:9, 30:11, 33:20).

Ovo je peti trijumf u domaćem prvenstvu kojim su se Kragujevčani izdvojili kao četvrti na tabeli. Ukoliko i u narednom kolu nadigraju valjevski Metalac, biće na pedalj od ostvarenja klupskih ambicija – plasmana u ABA ligu, pre formalnog kraja sezone.

Indeksom 30, kao najkorisniji igrač utakmice izdvojio se Birčević – bio je i najefikasniji sa 20 poena, a dodao je i pet skokova. Još šestorica igrača u boljoj ekipi imali su dvocifren učinak: Lešić -16, Mlađan – 12, Marinović, Kalinić,Brkić i Dimić – po deset. Pogađali su i: Jevtović – osam, Katnić – sedam, Novak – četiri, Balmazović – dva, a jedino je Jović ostao bez poena, ali je u trijumf ugradio četiri asistencije i šest skokova.

Jedini dvocifreni strelac kod gostiju bio je Janjušević sa deset poena.

– Crnokosa je ostvarila veliki uspeh samim tim što je superligaš, pa su došli bez takmičarskog opterećenja. Uprkos značaju meča, dao sam priliku svim igračima i zadovoljan sam učinkom. Još bitnija utakmica čeka nas za tri dana u Valjevu. Vruć je to teren, biće teško. Maksimalno ćemo se pripremiti, posebno taktički. Moramo da budemo spremni psihološki da iznesemo sledeću utakmicu –,rekao je trener ‘ crvenih đavola’ Miroslav Nikolić.

Ovim uspehom, Radnički je sve rivale iz KLS uskratio bodova na svom terenu ove sezone. Do kraja regularnog toka Superlige u Jezeru će još gostovati dva ABA ligaša – C. zvezda 21. maja od 18 časova i M. Vizura nedelju dana kasnije.

U desetom kolu Superlige Srbije Radnički će biti gost Metalca. Susret u Valjevu je zakazan za subotu 17. maj od 19:30.