Kragujevčani bolji od splitskog POŠK-a: Radnički zabeležio i drugi trijumf u Triglav ligi

Vatarpolisti Radničkog pobedili su u Kragujevcu splitski POŠK sa 13:6 (1:1, 3:1, 4:2, 5:2), u drugom kolu regionalne Triglav vaterpolo lige.

Splićani su bolje otvorili utakmicu i poveli posle samo minut igre preko Renea Bezića, a na izjednačenje se čekalo sve do finiša prve četvrtine, kada je Marko Petković bio precizan sa distance.

Hrvatski klub se u drugom periodu vratio u vođstvo, ali su Kragujevčani posle serije od 3:0 otišli na odmor sa 4:2.

Nastavili su izabranici Uroša Stevanovića u dobrom ritmu i u drugom delu susreta, pa su u poslednju četvrtinu ušli sa četiri gola prednosti (8:4). U poslednjoj deonici domaći su se potpuno raspucali i u dva navrata stizali do maksimalnih sedam golova prednosti, sa koliko su i završili utakmicu.

Najefikasniji je bio Petković sa tri gola, a po dva su postigli Filip Trajković, Srđan Vuksanović i Nikola Dedović, koliko i Rene Bezić kod gostiju.

Trener Radničkog Uroš Stevanović bio je zadovoljan pruženom partijom svojih izabranika i naveo da će se ekipa još bolje uigrati na turniru u Istanbulu.

– Imamo malo problema sa realizacijom, ali mislim da je to zbog velikog broja novih igrača i verujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve uigraniji. Ovo je još jedna u nizu utakmica u kojima se pripremamo za kvalifikacije za Ligu šampoiona, a sutra putujemo u Istanbul, gde ćemo kroz pet jakih mečeva podizati nivo forme – rekao je Stevanović.