KRAH SRPKINJA: Ubedljiv poraz vaterpolistkinja od Italije

Vaterpolistkinje
Beta

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas sa 3:19 (1:6, 1:4, 1:6, 0:2) od Italije u poslednjoj utakmici četvrtog kola Grupe B Evropskog prvenstva u Beogradu.

 

Italiju je do pobede predvodila Enrika Emolo sa četiri gola, Roberta Bjankoni dodala je tri, a po dva su pstigle Rosario Ajelo, Arijana Gariboti i Kjara Tabani.

Golove za Srbiju postigle su Tijana Jakovljević, Dragana Ivković i Boglarka Rudić.

Italijanske su od početka utakmica diktirale tempo, pa su već posle nešto više od tri minuta igre u prvoj četvrtini vodile sa 3:0.

Vaterpolistkinja Srbije Boglarka Rudić je na drugoj strani udarcem sa distance smanjila zaostatak, ali je to je bilo sve što su izabranice Vladimira Bajkovića uspele da urade u prvih osam minuta.

Selekcija Italije nastavila je sa organizovanom igrom u napadu i čvrstom u odbrani, pa su na kraju opravdale ulogu favorita i ostvarile ubedljivu pobedu pred oko 2.000 gledalaca u Beogradskoj areni.

 

Italijankama je ovo četvrta pobeda na šampionatu u isto toliko mečeva, dok Srbija ima jedan trijumf i tri poraza.

Izabranice Vladimira Bajkovića u utorak će se od 17.15 sastati sa Francuskom u borbi za plasman u četvrtfinale, dok Italija od 15.45 igra derbi Grupe B sa selekcijom Španije.

Ranije danas u Grupi B Francuska je sa 14:3 pobedila Hrvatsku, dok je Španija sa 26:3 savladala Nemačku.