Kraj Australijan opena za Jelenu Janković

Jelena Janković
Beta

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas u tri seta izgubila od Nemice Laure Zigemund, 3:6, 7:6 (7:5), 6:4.

 

Jankovićeva je bila 19. nositeljka i danas je povela protiv 97. igračice sveta, ali joj je dozvolila da napravi preokret i slavi.

Reprezentativka Srbije dobro je počela meč i napravila je brejk već u prvom gemu, posle čega je smireno igrala i kontrolisala rezultat, da bi u devetom gemu napravila novi brejk i osvojila prvi set na servis protivnice.

Zigemundova je bila mnogo smirenija u drugom setu, tako da su obe teniserke čuvale svoj servis. Jankovićeva je u četvrtom setu imala dve brejk lopte, a Nemica u petom jednu, ali nijedna nije uspela da napravi brejk.

Zigemundova je u taj-brejku prva napravila mini-brejk, ali je Jankovićeva preokrenula i

povela sa 4:3, samo da bi njena rivalka ponovo povela 5:4, i na kraju u taj-brejku slavila sa 7:5.

Jankovićeva je u prvom gemu trećeg seta napravila brejk, ali je Laura Zigemund odmah uzvratila. Obe teniserke su ponovo čuvale svoj servis i igrale veoma ujednačen meč, da bi Zigemundova u 10. gemu napravila novi brejk i ostvarila plasman u treće kolo, što je njen najbolji rezultat na grend-slemovima.