KRAJ JEDNE ERE! Srpski vaterpolo posle ovoga više NEĆE BITI ISTI

Dejan Savić, legendarni trener, više nije selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, čime je okončana jedna era.

printscreen/yt

Trofejni stručnjak koji je doneo mnogo uspeha našoj zemlji odlučio je da nakon razgovora sa rukovodstvom saveza podnese neopozivu ostavku i napusti kormilo državnog tima, što su potvrdili iz Vaterpolo saveza Srbije.

– Vaterpolo savez Srbije obaveštava javnost da Dejan Savić više nije savezni selektor reprezentacije Srbije. Posle više obavljenih razgovora, Dejan Savić je podneo neopozivu ostavku koja je prihvaćena. U proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Dejan Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mestu najboljeg trenera sveta. Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada. Legendo, puno sreće – navodi se na sajtu VSS.

Na kormilu državnog tima, Savić je proveo bezmalo deceniju i za to vreme postao je sinonim uspeha. Za selektora je imenovan 2012. godine i prvi je selektor koji je uspeo da osvoji dva uzastopna zlata sa Srbijom na Olimpijskim igrama, 2016. i 2020. godine. Takođe, jedini je uspeo da osvoji četiri najveća turnira u vaterpolu od avgusta 2015. do 2016. godine.

Na Svetskom šampionatu 2015. godine je Srbija osvojila zlato, osvojila je šest trofeja u Svetskoj ligi (2013 – 2017 i 2019. godine), te tri titule prvaka Evrope (2014, 2016. i 2018. godine). Kada je poslednje veliko takmičenje u pitanju, nova generacija Delfina, učešće na Evropskom prvenstvu okončala je u osmini finala.