KRAJ: Još jedan minimalac Zvezde, Donji Srem poklekao na Karađorđu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Novom Sadu ekipu Donjeg Srema rezultatom 1:0 (1:0) u 20. kolu Jelen Superlige.

SASTAVI:

Donji Srem: Belić, Lakićević, Nikitović, Lakić-Pešić, Božović, Sinđić, Bukorac, Lukić (od 58′ Krunić), Janković (od 77′ Marčeta), Mijić, Damnjanović.

Crvena zvezda: Bajković, Petković (od 52′ Kasalica), Pavićević, Kelhar, Mijailović, Gogić, Milijaš, Lazović (od 83′ Savićević), Ninković, Pečnik, Mrđa (od 76′ Dauda).

Meč je odigran na stadionu “Karađorđe” pred oko 10.000 gledalaca, a glavni sudija će biti Danilo Grujić, dok će mu pomagati Milan Minić i Srđan Milutinović.

1. POLUVREME:

Crveno-beli su već u prvom minutu imali veliku priliku kada je, nakon prodora Lazovića po desnoj strani, Milijašev udarac sa 10ak metara krajnjim naporom odbranio Belić. U 6. minutu je poništen gol Zvezdi zbog ofsajda u kom se našao Mrđa, mada ostaje pitanje da li je najbolji strelac JSL bio u nedozvoljenoj poziciji.

Nakon početnog pritiska lidera na tabeli, fudbaleri Donjeg Srema uspostavili su ravnotežu na terenu, čak su i zapretili u nekoliko navrata, ali bez stopostotne šanse.

Milijaš je u 16. minutu uputio udarac iz slobodnog udarca sa 20ak metara, međutim, šutirao je pravo u Belića.

Tri minuta kasnije, crveno-beli propuštaju novu veliku priliku: Mrđa je sa leve strane uputio centaršut na drugu stranu, Lazović je vratio povrtatnu, ali je Ninković zakasnio na ivici peterca.

GOOOOOL! U 21. minutu Zvezda stiže do vođstva. Lazović je iz slobodnog udarca centrirao sa desne strane, lopta je došla do Mijailovića koji je uputio oštar udarac, a Pečnik ju je samo zakačio i sproveo u mrežu.

Samo dva minuta kasnije domaći sastav je imao prvu veliku priliku: Kelhar je napravio kardinalnu grešku, Damanjanović je izašao sam ispred Bajkovića, ali je šutirao tik pored desne stative. Već u sledećem napadu Damnjanoviću se revanširao Lazović, koji je malo iskosa sa leve strane takođe šutirao pored gola.

Nakon nešto mirnijeg dela meča, Mrđa je u 37. minutu propustio još jednu šansu, kada je iz uzgledane prilike prebacio loptu preko gola posle asistencije Ninkovića.

Do kraja prvog poluvremena Zvezda je držala loptu svom posedu, ali ozbiljnijih prilika nije bilo.

2. POLUVREME:

Na startu drugog dela navijači Zvezde razvili su koreografiju sastavljenu od crvenih i belih balona.

U trećem minutu nastavka na povredu kolena se požalio Marko Petković, zbog čega je morao da napusti igru. Umesto njega ušao je Kasalica, a Pečnik je prešao na poziciju desnog beka.

Dosta prekida na početku drugog poluvremena – na travi se našao i Sinđić, zbog čega je takođe morala da uđe lekarska ekipa.

Prvu priliku u nastavku susreta imali su Pećinčani u 60. minutu: Mijić je centrirao iz kornera, a udarac glavom Lakić-Pešića nije bio precizan. Samo minut kasnije gosti su propustili stopostotnu šansu: Ninković je sa desne strane ubacio loptu po zemlji, a Kasalica je traljavo šutirao.

Spor ritam u “trećoj četvrtini” duela – dosta prekida, a malo uzbuđenja. U 68. minutu ponovo se Kasalica našao u prilici, ali nije uspeo da iskoristi kiks Belića, koji je loše procenio let lopte, međutim, napadač Zvezde je sa svega nekoliko metara prebacio gol.

Nova velika šansa Zvezdu, viđena je pet minuta kasnije: Mrđa je nakon nesporazuma dvojice štopera Donjeg Srema izašao sam ispred gola Belića, ali je oklevao i golman gostiju je uspeo da interveniše. Najbolji strelac JSL je nakon ove situacije tražio penal, međutim, deluje da je sve bilo čisto. I minut kasnije je Mrđa tražio 11erac, a sudija Grujić je ponovo ostao nem. Ovoga puta, stiče se utisak da je kontakta zaista bilo, ali ne dovoljnog za najstrožu kaznu.

Savićević se u 87. minutu, nakon prodora po levoj strani, našao u izglednoj prilici, ipak, njegov udarac u bliži ugao nije bio precizan. Ispostavilo se da je to bila poslednja šansa na ovom meču, tako da su crveno-beli uspeli da zabeleži 10. uzastopnu pobedu u prvenstvu.