KRAJ: Kinzi i Pavlović za sjajnu pobedu crno-belih, Partizan – Bajern 70:55

U 9. kolu Top 16 faze Evrolige Partizan je u Kombank Arene bio bolji od Pešićevog Bajerna rezultatom 70:55 (19:9, 25:19, 16:17, 10:10).

Partizan je u bezizlaznoj situaciji, do sada je u drugoj fazi zabeležio samo jedan trijumf, uz sedam poraza.

Ekipa iz Nemačke ima polovičan uspeh u dosadašnjih osam mečeva i šanse za prolazak dalje nisu nerealne.

Pod znakom pitanja pred ovaj duel je Bogdan Bogdanović koji se povredio u finišu utakmice protiv Reala i propustio je meč protiv Radničkog u ABA ligi.

1. četvrtina – 19:9, Pavlovićevih devet poena

Trener Partizana Duško Vujošević odlučio se za petorku: Tepić, Andrić, Pavlović, Lovernj, Milutinov, a Svetislav Pešić se opredelio da za Bajern meč počnu: Dilejni, Đedović, Tompson, Bencig, Brajant.

Prvi je mrežicu zatresao Žofri Lovernj, a isti igrač je povisio na 4:0. ‘Trica’ Bencinga umirila je navijače u Areni. Partizan je ponovo vezao četiri poena, strelci su bili Pavlović i Andrić – 8:3. Saša Pavlović pravi bitnu razliku u kvalitetu i rezultatu za sada. Bio je precizan van linije 6.75, da bi sa još dve ‘dvojke’ doneo svom timu 17:5.

Usledilo je zatišje u napadu crno-belih momaka, dva minuta nisu postigli koš. Srećom po njih, ni gosti nikako da zaigraju dobro – 17:7. Poslednje poene u četvrtini postigao je Gagić sa bacanja – 19:9.

2. četvrtina – 25:19; Kinzi ”poludeo”, postigao 17 poena za 20 minuta

”Žuta minuta” Partizana traje već 180 sekundi, tokom tog perioda postigli su samo dva poena – 21:15. Povukli su svoju ekipu Musli i Kinzi, tako da Partizan opet ima dvocifrenu prednost – 27:17. Amerikanac u dresu beogradskog kluba postao je prvi igrač sa deset poena – 31:19. Veličanstvena partija košarkaša po imenu Tarens kojeg glorifikuje cela Arena, do 17. minuta postigao je 14 poena.

Gosti su se pogubili! U napadu ne umeju da postignu koš, dok odbranu skoro i da nemaju. To koriste ”partizanovci” i dolaze do najveće prednosti do sada – 40:23. Poslednje poene pred odlazak na poluvreme postigao je Kinzi sa linije slobodnih bacanja – 44:28.

3. četvrtina – 16:17; Grobari vređali Pešića

Bencing je kreator prvih poena u drugom poluvremenu, postigao je trojku. Srećom po Partizan, i Saša Pavlović igra odlično večeras, njegovih 15 koševa donelo je domaćinu vođstvo od 49:33. Četiri vezana poena Bajerna bila su znak Duletu Vujoševiću da zatraži tajm-aut pri rezultatu 51:39. U Areni se pojavila i grupa navijača iz Nemačke.

Problemi sa semaforom napravili su pauzu od skoro deset minuta. Deo navijača u Areni tada je počeo da vređa trenera Bajerna Svetislava Pešića. Zbog toga je intervenisao i strateg Partizana Duško Vujošević i preko razglasa zamolio pristalice crno-belih da prestanu sa uvredama: “Molim vas nemojte da pljujete Pešića, to nije naš manir. On je bio savezni selektor i igrač Partizana”.

Nakon pauze, Kinzi pogađa slobodna bacanja, a zatim i dvojku i vraća +16 Partizanu. Štajger ponovo beleži skok u napadu i lako polaže. Musli pogađa jedno slobodno bacanje, Brajant koristi poslednji napad za Bajern i pogađa dvojku za 60:45 na kraju treće deonice.

4. četvrtina – 10:10

Za pet minuta poslednje deonice gosti nisu uspeli da zatresu mrežicu. Doduše, ni Partizan nije blistao, nanizali su dva poena – 62:45. Đedović koristi slabu odbranu i činjenicu da Pavlović ima četiri lične greške da lako položi loptu u koš nakon solo prodora.

Pavlović se iskupio za malopređašnju grešku, sjajnim ulazom i polaganjem, ali Idbihi vrlo brzo uzvraća na drugoj strani za 66:53.