KRAJ: Uspešna uvertira za Budiveljnik, Zvezda rutinski slavila u Pioniru – 87:77

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su skoposki MZT rezultatom 87:77 u meču 21. kola Jadranske lige.

Trener Dejan Radonjić odlučio se za petorku: Nelson, Lazić, Blažič, Radenović, Marjanović, dok se za MZT od početka zaigrali Cvetković, koji prvi put igra protiv svojih, jer je na pozajmici u skopskom timu, te Lučić, Stojanovski, Šehović i Gečevski.

1. ČETVRTINA:

To što meč nema rezultatski značaj nije uspavalo košarkaše Zvezde, koji su od početka ozbiljno igrali rešeni da što pre steknu veliku prednost.

Gosti iz Skoplja nisu imali rešenje za Bobana Marjanovića koji je postigao svih devet uvodnih poena za svoj tim za 9:2, da bi Šehović na kratko prekinuo nalet crveno-belih.

Stegla je domaća ekipa odbranu iz koje su se otvorile dve brze kontre za zakucavanje Blažiča i polaganje Radenovića, pridružio im se i Katić koji je zatvorio seriju 7:0 za 16:4.

Dženkins je ubacio trojku, a Blažič penale (21:10), ali se onda razigrao Stefan Sinovec i poenima u nizu počeo da topi minus. Lipovij ga je bez potrebe faulirao pri pokušaju za trojku, pa je bek gostiju smanjio na jednocifrenu razliku i do kraja četvrtine postigao devet poena za 24:17.

2. ČETVRTINA:

Sinovec je nastavio da pravi najviše problema odbrani crveno-belih, te je uz pomoć Čekovskog MZT prišao na 24:21, ali je onda Katić nanizao pet poena, a Blažič trojkom odveo Zvezdu na plus sedam – 32:25.

Gosti su se dobro držali do finiša ove deonice, pošto je Nikolovski ostao sam i trojkom smanjio na 35:31, a onda se Marjanović razigrao, dok je Rebić prvim košem doneo crveno-belima novo dvocifreno vođstvo (41:31).

Mladi plej je dobio 10 minuta, jer Radonjić odmara Nelsona i Dženkinsa za Budiveljnik, a na kraju poluvremena je na semaforu stajalo 43:35.

3. ČETVRTINA:

Na krilima Tadije Dragićevića Zvezda je otvorila treću deonicu, krilni centar je nanizao sedam poena, koš rivala pogodio je i Dženkins, pa je prednost rasla iz minuta u minut. Njima se pridružio Marjanović, te su crveno-beli otišli na +18 (58:40).

I Rebić je postigao svoju prvu trojku na meču za 66:51, ta razlika bila je i na ulasku u poslednju deonicu (70:55), a sve veću minutažu imao je i novajlija Oleksandr Lipovij.

4. ČETVRTINA:

Na početku poslednje deonice igralo se koš za koš, uz dosta grešaka i izgubljenih lopti. Ipak, sa dve vezane trojke gosti prilaze na -11 (74:63). Lipovij je ponovo napravio faul pri šutu za tri poena, a Šehović je realizovao dva od tri penala i spustio svoj tim na jednocifreni zaostatak. Zvezda ima dosta problema u napadu, što koriste gosti i smanjuju prednost lidera ABA lige na 7 poena.

Zbog koškanja nakon jednog duela isključeni su Tejić i Čekovski. Poenima sa penala gosti su prišli na -6, ali je su tu pretnju odbili crveno-beli i preko Katića i Dragićevića pobegli na dvocifrenu razliku 83:72. Ipak, Cvetković sa 5 vezanih poena vraća malo nezvesnosti u ovaj meč. U poslednjem minutu domaći su rutinski odradili posao i na kraju su slavili rezultatom

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Dragićević sa 18 poena, Marjanović, je dodao 17, a Katić 15 poena. Kod gostiju najbolji je bio Sinovec sa 17, dok je Cvetković dodao 14 poena.