Kraj za nekadašnjeg svetskog Broja 1, Jelena ispala sa Vimbldona! Janković – Kanepi 3:6, 2:6

Jelena Janković izgubila je u prvom kolu Vimbldona od estonske teniserke Kaje Kanepi sa 3:6, 2:6.

Možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Vimbldona priredila je Estonka Kaja Kanepi pobedom nad osmom teniserkom sveta, Srpkinjom Jelenom Janković, sa 6:3, 6:2.

Naša predstavnica nije ostvarila nijedan brejk na meču, za razliku od tri koje je napravila Kaja, i to je bilo presudno da odluči ko će u drugo kolo trećeg Gren slema sezone.

Kanepi sada vodi sa 4-3 u pobedama protiv Jankovićeve.

Najava i tok meča:

Jankovićeva i Kanepi do sada su se sastajale šest puta, a obe teniserke imaju po tri pobede. Jeca je slavila na poslednja dva susreta, a prethodni put su igrale pre dve godine u Kopenhagenu kada je Jelena pobedila posle prekoreta sa 4:6, 6:1, 6:3.

Estonka, koja ima 29 godina, u karijeri je osvojila četiri turnira, ali ove godine nijedan.

Pobednica između duela Srpkinje i Estonke u drugom kolu će igrati sa boljom iz meča Kristina Pliškova – Jaroslava Švedova.

Prvi set: Jelena Janković – Kaja Kanepi 3:6

Srpkinja je loše započela ova duel, Estonka je za deset minuta i uz brejk prednosti došla do vođstva – 0:3. Tek je u četvrtom gemu prvog seta Jeca uspela da nadvisi Kanepijevu i da smanji rezultat – 1:3.

Kaja fantastično servira na ovom meču, nije dala ni promil šanse Srpkinji da eventualno dođe u priliku da napravi brejk – 1:4. Bez izgubljenog poena Jankovićeva osvojila je šesti gem uz dva odservirana asa – 2:4. Nezaustavljivo deluje Kanepi kada servira, još jednom je bila ubedljivo i dovela je Jelenu u situaciju da servira za ostanak u setu – 2:5.

Na svu sreću, pritisak nije omeo srpsku teniserku i uspela je da za sada odgodi gubitak prvog seta – 3:5. Ipak, njena rotivnica je osvojila prvi deo meča – 3:6.

Drugi set: Jelena Janković – Kaja Kanepi 2:6

Neverovatno! Opet je Estonka oduzela servis Jankovićevoj – 0:1. U ženskom tenisu brejkovi su uobičajena pojava, ali problem je što Jelena nije došla za sada do brejk šansi. Najviše borbe na Kajin servis viđeno je u drugom gemu drugog seta, Jeca je dvaput dolazila do izjednačenja, ali ni to joj nije pomoglo – 0:2.

U trećem gemu Srpkinja je uspela da smanji rezultat – 1:2. Po prvi put na meču Jankovićeva je došla u priliku da napravi brejk, no Kaja se sjajnim servisima volšebno izvukla – 1:3. Naredna dva gema teniserke su osvajale na svoj servis – 2:4.

Srpkinja se našla u nezavidnoj situaciji u sedmom gemu, Kanepi je imala dve prilike za brejk. Ovu drugu je iskoristila i tako došla u situaciju da servira za meč – 2:5.

Veliku bitku su dve teniserke vodile u odlučujućem gemu, ali spasa Jeleni Janković nije bilo – 2:6.

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimldona možete da pratite na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.