‘Kralj’ Džejms bez krune sa Kavsima: Golden Stejt novi šampion NBA lige

Golden Stejt
Beta

Golden Stejt Voriorsi novi su NBA šampioni, tim iz Ouklenda osvojio je prvu titulu posle 40 godina.

 

Do ukupno svoje četvrte titule stigli su trijumfom u šestoj utakmici nad Klivlend Kavalirsima u gostima rezultatom 105:97 za ukupnih 4-2 u finalnoj seriji.

Najefikasnija ekipa sezone zasluženo je napravila odlučujući brejk za veliko slavlje – igrala je kao pravi tim kad je trebalo, odbijajući napade domaćih, koje je predvodio Lebron Džejms. „Kralj” je ostao bez titule nakon dva uzastopna finala.

Stefan Kari i Andre Igudala su sa po 25 poena bili nezaustavljivi, dok je Drejmond Grin bio prilično inspirisan i postigao tripl-dabl: 16 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Klivlendu je nedovoljan bio sjajni Džejms – 32 poena, 18 skokova i devet asistencija. Sledeći koji ga je pratio bio je Džej Ar Smit sa 19 poena, dok je Mozgov dodao 17 poena.

 

Vorirsi su lepu prednost imali već u proj četvrtini 28:15, a u drugoj im je planove remetio Džejms, preko kog su uspeli da spuste zaostatak na dva poena (45:43).

Prvi put je domaćin poveo u trećoj deonici, ali su trojke Barnsa i Grina, pa zakucavanje Igudale trgli Voriorse. Gradili su prednost, a posle sjajnoj zakucavanja Ezelija imali su maksimalnih +14 poena.

U poslednjoj četvrtini, Kavsi su napravili seriju od 7:2, a nalet zaustavlja Kari dvema trojkama, a na isti način dokusurio je Igudala koji je proglašen za MVP-ja finala.