‘Kralj’ je svrgnut sa evropskog trona: Juventus se plasirao u finale Lige šampiona

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su u revanšu drugog polufinalnog meča odigrali nerešeno 1:1 (0:1) sa Realom u Madridu.

 

U Madridu je viđen zaista spektakularan meč, dostojan polufinala Lige šampiona.

Prvo poluvreme bolje je otvorio domaći tim. Ređale su se šanse za Bejla, Benzemu i Ronalda, ali je mreža Bufona mirovala.

Tako je bilo sve do 23. minuta kada je Kristijano udarcem sa bele tačke doneo prednost svom timu.

U nastavku je tempo igre Madriđana malo opao, a Juve je podigao nivo svoje igre.

To se „Staroj dami” isplatilo u 57. minutu kada je Realovo dete, Alvaro Morata, savladao Ikera Kasiljasa.

To je ujedno bio trenutak koji je Juventusu obezbedio veliko finale Lige šampiona protiv Barselone u Berlinu 6. juna.

 

Najava i tok meča:

Prvi meč u Torinu završen je pobedom „Stare dame” 2:1. Real Madrid je branilac trofeja, pošto je prošle godine u finalu savladao Atletiko Madrid 4:1 posle produžetaka (1:1 u regularnom toku).

Juče je Barselona postala prvi finalista iako je poražena od Bajerna u Minhenu 2:3, jer je prethodno na “Nou Kampu” bila ubedljivija – 3:0.

Finale Lige šampiona igraće se 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

 

Liga šampiona, revanš polufinala: Real Madrid – Juventus 1:1 (1:0) (prvi meč 1:2)

Stadion: „Santijago Bernabeu”. Sudija: Jonas Erikson (Švedska). Strelci: Ronaldo iz jedanaesterca u 23. minutu za Real, a Morata u 57. minutu za Juventus.

Real Madrid:  Kasiljas, Karvahal, Varan, Ramos, Marselo, Kros, Isko, Rodrigez, Bejl, Benzema (od 67. Ćićarito), Ronaldo.

Juventus: Bufon, Lihtštajner, Bonući, Kjelini, Evra, Pirlo, Pogba, Markizio, Vidal, Morata, Tevez.

Prvo poluvreme:

Nije se okončao ni prvi minut meča, a videli smo i uvodnu priliku. Marselo je centrirao sa levog krila, pokušao je Geret Bejl glavom, ali nije bilo previše opasnosti za Bufona.

U 6. minutu Benzema je izvanredno primio loptu u šesnaestercu, isfintirao je Lihštajnera, ali je neprecizno šutirao levom nogom.

Auf, kakav udarac Kristijana Ronalda u 11. minutu. Portugalac je „odapeo praćku” sa 25 metara iz slobodnjaka, lopta je pogodila nekog u živom zidu, a Bufon je imao sreće jer je „bubamara” završila tik iznad prečke. 

U 22. minutu Etkinson je postao centralna figura meča pošto je dosudio penal za domaći tim. Kjelini je udario Rodrigeza po nozi, a za Šveđanina nije bilo dileme.

GOOOOOL! Strelac je Ronaldo u 23. minutu! Premda je u proteklom kolu španskog prvenstva protiv Valensije promašio najstrožu kaznu, to sada nije bio slučaj. Kristijano je staloženo poslao loptu po sredini gola za veliku prednost Madriđana – 1:0.

 

Pet minuta kasnije nova opasna akcija domaćina. Benzema je povukao loptu sa sredine igrališta, pravovremeno ju je prosledio Ronaldu koji je izbacio Lihštajnera ”kao iz aviona”, ali je želeo nesebično da uposli Rodrigeza, pa je prilika otišla u nepovrat. Usledila su dva kornera i pokušaji Ramosa i Benzema od kojih se Juventus odbranio. 

Pokušao je i Benzema u 41. minutu, šutirao je u desni Bufonov ugao po zemlji sa osam metara, ali je golman Juvea izbacio loptu u korner.

Do kraja prvog dela igre nije bilo previše uzbuđenja u Madridu, pa se na odmor otišlo minimalnom prednošću „Kraljeva”.

 

Drugo poluvreme:

Otkako su se igrači vratili na teren u drugom delu igre, nije bilo previše uzbuđenja. Monotoniju je prekinuo Juventus. Markizio je fudbalski „punom” raspalio po lopti sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pred desne Kasiljasove stative. 

GOOOOOL! Strelac je Morata u 57. minutu! Španski napadač je kao i u prvom meču ponovo dao gol svom bivšem klubu. Kasiljas je posle kornera izbio loptu, ona je vraćena u šesnaesterac, Pogba je glavom spustio loptu do Morate, koji je bio usamljen na desetak metara od gola. Imao je vremena da se namesti i da postigne gol, neshvatljivo statična odbrana Reala – 1:1.

 

Postalo je jasno da Madriđani moraju da jurišaju ka golu gostiju ukoliko žele da promene rezultat koji trenutno vodi Juventus u veliko finale u Berlinu.

To im se umalo isplatilo u 63. minutu. Marselo je lepo probio po levom krilu, poslao je loptu u šesnaesterac ka Bejlu, ali je Velšanin bio neprecizan sa šest metara.

Pet minuta kasnije pokušao je i Hames Rodrigez. Kolumbijac je šutirao sa dvadesetak metara levicom, Bufon je nemoćno posmatrao loptu koja je, na njegovu sreću, završila malo iznad prečke.

Kakvu su samo šansu imali gosti iz Torina. Morata je kombinovao sa Markizijom, ovaj je lepo šutirao sa 13 metara, ali je Kasiljas vrhovima prstiju odbranio taj udarac i sačuvao šanse svom timu za eventualni plasman u finale.

I u nastavku utakmice Real je dominirao, ali nikako nije uspevao da pronađe put do Bufonove mreže.

Kasiljas je još jednom sačuvao svoj gol, ovoga puta u 88. minutu, kada je zaustavio snažan udarac Pogbe sa deset metara.

Do kraja utakmice Juve je sačuvao svoju mrežu, pa će se u velikom finalu 6. juna u Berlinu sastati sa Barselonom.