KRALJ PADA U BEOGRADU: Real je favorit, ali Zvezda zna kako se pobeđuju velikani!

Radonjić
abaliga.com

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras meč 14. kola Evrolige protiv Reala iz Madrida.

 

Imaće izabranici Dejana Radonjića ispred sebe težak zadatak, u pokušaju da napravi još jedan podvig, ovoga puta protiv jednog od favorita za osvajanje Evrolige. Real je za sada na drugoj poziciji , a eventualna pobeda ne samo da bi vratila Zvezdu među najuže konkurente za prolaz dalje, već bi bila neverovatna injekcija samopozdanja, prekopotrebna za nastavak sezone.

– Čeka nas veliki meč i jedan od najkvalitetnijih timova u Evroligi ove sezone. Real je napravio nekoliko promena koje su ih načinile jačim. Sve što su do sada učinili govori da su kandidat da dodju do samog kraja. Govorimo o značaju 12 igrača u rotaciji, oni ih imaju i više. To dovoljno govori da nas čeka meč protiv jednog od najboljih timova u Evroligi –  rekao je Radonjić za sajt kluba.

Ne treba sumnjati da će stručni štab i pored zgusnutog rasporeda, uraditi sve da se utakmici priđe na najbolji mogući način, ali ono što će biti Zvezdina snaga večeras jeste više od 7000 navijača koji će zasigurno napraviti fantastičan košarkaški ambjent.

– Da li ćemo uspeti da napravimo još jedno iznenadjenje – videćemo. Imamo plan u odnosu na ovaj sistem takmičenja. Spremamo se najbolje moguće. Rekao sam u nekoliko navrata da će sistem takmičenja doneti razne oscilacije na rezultat i na kvalitet igre. To se najbolje vidi po rezultatima i imamo iznenadjenja, razočarenja, ubedljive pobede i poraze, neizvesne završnice. Ovo nije kraj, nismo ni na sredini –  dodao je Radonjić.

I kapiten Zvezde Luka Mitrović naveo je da je Real favorit.

– Oni su ekipa koja prošle sezone nije ispunila očekivanja koja su stavili pred sebe. Ove godine imaju još jači tim, žele da ostvare ambiciju koju imaju, a to je sigurno fajnal-for Evrolige. Favoriti su, ali igramo na domaćem terenu i ne bi bio prvi put da favorizovan tim padne na našem terenu – rekao je Mitrović.

Crveno beli imaju skor od pet pobeda i osam poraza, dok je Real trenutno drugi na tabeli sa devet trijumfa i četiri poraza.

Meč se igra u dvorani “Aleksandar Nikolić” sa početkom od 19 sati.