KRALJ ŠLJAKE JURI NOVU TITULU: Nadal bolji od Švarcmana za 13. finale na Rolan Garosu

Drugi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u finale Rolan Garosa, sigurnom pobedom nad Dijegom Švarcmanom iz Argentine. Švarcman nije uspeo da ponovi partiju iz polufinala i Nadal je poprilično rutinski stigao do borbe za trofej – 6:3, 6:3, 7:6 (7-0).

printscreen/youtube.com/Roland Garros

“Bik sa Majorke” ušao je u svoje 13. finale na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu i do sada je svaki put izlazio kao pobednik. Za novi trofej, boriće se sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Novak Đoković i Stefanos Cicipas.

Momak iz Manakora ubedljivo je najbolji igrač u istoriji turnira i imaće šansu da ponovo osvoji pehar, uprkos činjenici da mu uslovi u Parizu mnogo manje odgovaraju nego prethodnih sezona.

Zbog promene termina, morao je da se adaptira na hladnije vreme i sporije loptice, koje umanjuju njegove karakteristične spinove, ali ni to ga nije omelo da dođe do 28. grend slem finala u karijeri – i to bez izgubljenog seta!

Duel sa Švarcmanom obeležio je maratonski prvi set u kojem nije viđeno previše gemova, ali su svi oni mnogo trajali, posebno prvi od 14 minuta.

Teniseri su razmenili brejkove na početku, potom je Nadal uspeo nekako da čuva svoj servis i nakon više od sat vremena dođe do vođstva.

Tada je prelomio meč jer, Dijego je mogao da se nada pozitivnom rezultatu jedino u slučaju da je on dobio prvi set. U ovom slučaju se to ipak nije desilo, kao i mnogo puta do sada, Rafa je maksimalno koristio svaku pukotinu u igri protivnika i pravio razliku.

U drugom delu je sa dva brejka duplirao prednost, da bi u trećem imao problema, ali na kraju i više koncentracije i hrabrosti, uprkos snažnim atacima protivnika. Dobio ga je u taj-brejku, koji mu je bio jubilarni, 400. u profesionalnoj karijeri.

Protivnika će saznati nakon drugog polufinala koje ćete moći da pratite na našem Prvom programu, a u kojem se odmah potom sastaju Novak Đoković i Stefanos Cicipas.

Ni omaleni Argentinac neće imati previše razloga za nezadovoljstvo, jer će od ponedeljka prvi put ući u Top 10 i biti osmi teniser na ATP rang-listi.

Rolan Garos igra se za nagradni fond od 38.000.000 miliona evra, a titulu brani upravo Nadal.