KRALJICA SKOKA: Ivana Španović ‘preletela’ Terazije i oborila rekord (VIDEO)

Ivana Španović
Instagram/ivanaspanovic

Naša atletičarka preskočila 7,10 metara u sklopu promocije Evropskog prvenstva 2017. u Beogradu

 

Beograd je juče bio atletska prestonica Evrope! Ivana Španović je nacionalnim rekordom (7,10 m) okončala najuspešniju sezonu u karijeri. Skokom na Terazijama, pred velikim brojem Beograđana, naša najbolja atletičarka poslala je lepu sliku u svet.

Spektakl u centru prestonice počeo je još u prepodnevnim satima. Najmlađi posetioci su glumili Ivanu Španović i skakali udalj, da bi vrhunac atletskog dana bio obeležen velelepnim nastupom kraljice iz Zrenjanina. Sve je odrađeno u sklopu promocije Evropskog prvenstva 2017. godine u Kombank areni.

Ivana nije krila sreću i zadovoljstvo nakon postavljenog rekorda.

Ivana: Fenomenalno

– Naravno da sam zadovoljna, što zbog rekorda, što zbog publike, koja je došla u velikom broju na Terazije. Zaista je bio fenomenalan osećaj skakati u centru grada. Ovo je definitivno lep pečat na uspešnu 2016. godinu, u kojoj sam imala četiri velika takmičenja i sva četiri okončala medaljom – istakla je Ivana Španović.

NR 7.10m. Hvala vam!!!! Nesto najlepse sto sam dozivela ove godine. ❤

A video posted by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on

Inače, naša najbolja atletičarka skakala je uz pesmu „Paradise City“ benda Gans en‘ rouziz, a pored nje učesnice takmičenja bile su još Marija Milutinović, Sara Lukić, Paola Borović i Antonija Radić iz Hrvatske, zatim Šveđanka Erika Jarder i Britanka Jasmin Sojers. I gošće su dobile aplauz, dok su najveće ovacije, naravno, pripale Španovićevoj.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović pomno je pratio dešavanja na Terazijama.

Vidimo se na EP u Areni

– Ivana Španović je ovim spektaklom želela da se oduži svojoj zemlji na podršci koju je imala u najuspešnijoj atletskoj godini. Ovim putem koristim priliku da pozovem sve ljude da budu deo spektakla u januaru naredne godine, kad je na programu Evropsko dvoransko prvenstvo – istakao je Veselin Jevrosimović.