Kreću pet šlepera vode za ugrožene od Sportskog saveza Srbije

I Sportski savez Srbije odazvao se pozivu Vlade i Ministarstva omladine i sporta, otpočevši akciju prikupljanja pomoći za nastradale u poplavama širom Srbije. Prostor Softbol saveza Srbije (koji je najbliži prihvatnom centru Čukarica) stavljen je na raspolaganje i svako ko želi doneti pomoć u sredstvima za higijenu, stvari ili konzerviranu hranu može to učiniti svakog dana u periodu od 14.00 do 20.000. Adresa je Spasenovićeva 12 u Žarkovu.

– Juče smo isporučili prvu turu pomoći, koju je kupio i prikupio Sportski savez Srbije, zbrinutim ljudima u hali na Čukaričkoj padini. To su pelene, mokre maramice, toalet papir i odeća. Tužno je videti sve ovo, zadesila nas je prava katastrofa – istakao je savetnik predsednika SSS, dr Dane Korica, koji je sa članom UO SSS Slobodanom Đurićem isporučio pomoć.

Generalni sekretar Vladimir Batez ugovorio je kupovinu negazirane vode Jazak, i to čak 5 šlepera. Šleperi sutra kreću u UB, Svilajnac, Krupanj, Lazarevac i Paraćin. Zaposleni u SSS (Dragan Šešum, Slaven Radonić, Nemanja Svjetličić, Miloš Marković, Milan Šešum i Slobodan Hranisavljenić) prethodna dva dana bili su na barikadama u Šapcu, Beogradu i Kostolcu, uključivši se u akciju vojske i građana, za podizanje bedema, kako reke ne bi probile i ušle u gradove.

– Svaka pomoć je važna. Naš sabirni centar je u Žarkovu, ali nije ni važno gde će se prikupiti to što je neophodno, već je važno da pomoć stigne onima kojima je potrebna, kada se sakupi. Raspitali smo se kod funkcionerima iz naših opštinskim Sportskih saveza i zaključili da je potrebno u pet srpskih gradova poslati velike količine vode za piće i to ćemo organizovatu u toku ponedeljka – istakao je predsednik SSS Aleksandar Šoštar.

Volonteri Sportskog saveza Srbije, njih 525 tokom vikenda je raspoređeno u sve prihvatne centre u Beogradu i na raspolaganju su porodicama koje su ostale bez krova nad glavom.