Krojf: Atletiko zaslužuje da bude prvak Španije

Nekadašnji igrač i trener Barselone Johan Krojf rekao je da je madridski Atletiko zaslužio da ove sezone osvoji titulu u Primeri.

Atletiko se dva kola pre kraja sezone nalazi na prvom mestu tabele španskog šampionata sa 88 bodova, tri više od Barselone i četiri od gradskog rivala Reala.

– Atletiko je ove sezone najviše prikazao i zaslužio je da bude prvak Španije. U slučaju da ne budu prvi, mogu da budu zadovoljni sezonom. Sve je u njihovim rukama i niko nema pravo da sumnja u njih –, rekao je Krojf.

Atletiko u nedelju od 19 časova dočekuje Malagu, a u poslednjem kolu gostuje Barseloni u meču koji će po svemu sudeći odlučiti borbu za titulu.

‘Jorgandžije’ imaju šansu za još jedan trofej ove sezone, pošto ih u finalu Lige šampiona 24. maja u Lisabonu očekuje duel sa gradskim rivalom Realom.

Nekadašnji reprezentativac Holandije je za Barselonu od 1973. do 1978. godine odigrao 184 utakmice i postigao je 61 gol. Kao trener katalonskog tima osvojio je četiri titule Primere, nacionalni Kup, tri Superkupa Španije, Ligu šampiona, Kup UEFA i Kup kupova.