KRSTAJIĆ OPTIMISTIČAN PRED MUNDIJAL: Sve je moguće u životu, PA I DA SRBIJA BUDE U FINALU!

Mladen Krstajić
Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je plasmanom na Mundijal u Rusiji napravljen ogroman uspeh, ali i da je u životu sve moguće, pa i da njegova ekipa ode čak do finala.

 

Krstajić, koji će u četvrtak objaviti širi spisak od 25 fudbalera za Svetsko prvenstvo, podsetio je da su “orlovi” zasluženo izborili mesto u Rusiji odličnim igrama u kvalifikacijama.

Naš cilj smo ostvarili plasmanom na SP, s obzirom na to da znamo da Srbija nije učestvovala na velikim takmičenjima u poslednje vreme i da smo u kvalifikacijama bili u grupi sa Irskom, Velsom i Austrijom, gde nismo baš bili u prvom planu. Međutim, zasluženo smo završili prvi na tabeli i plasirali se u Rusiju – rekao je Krstajić.

On je dodao da je u ovom trenutku najvažnije da se napravi dobra atmosfera u zemlji i sa pozitivnom energijom ode u Rusiju.

Za E grupu, gde su Srbiji rivali Brazil, Švajcarska i Kostarika, istakao je da je atraktivna i teška.

Brazil je favorit, ali ni favoritima ne bude lako kako ljudi zamišljaju. Švajcarska ima zavidan kvalitet i visoko je rangirana na Fifinoj listi, Kostarika je 25, a mi smo najslabije plasirani. Situacija je takva da nema loših protivnika, za svaku utakmicu posebno se treba pripremati. Kroz sve tri utakmice tražićemo našu šansu.

Među favorite na Mundijalu ubrojio je Nemačku, Brazil i Argentinu, iza njih vidi i Belgiju, ali i dodao da Hrvatska može da ode daleko.

Krstajić se osvrnuo i na izjavu najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića i njegove reči da ne bi voleo da sudi u finalu Mundijala ako to znači da neće Srbija igrati u njemu.

Suvišno je govoriti o Mažiću, potvrđuje se iz meseca u mesec i dostigao je vrhunac. On je dobar brend iz Srbije i na pravi način je prezentuje. Voleo bih da se to što je izjavio i ostvari. Sve je moguće u životu, pa i to. Treba sačekati – poručio je Krstajić.

Srbija prvi meč na Svetskom prvenstvu igra protiv Kostarike 17. juna u Samari, pet dana kasnije rival je Švajcarska u Kaljiningradu, a 27. juna Brazil u Moskvi.