KRSTAJIĆ SKRATIO SPISAK: Ovo su igrači koji će početi pripreme za Mundijal!

Mladen Krstajić
Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić objavio je danas spisak 27 imena koja konkurišu za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

 

Krstajić je skratio prvobitni širi spisak za osam igrača i tih 27 će voditi na pripreme za svetski šampionat koje će se održati u Austriji.

Na spisku su golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Marko Dmitrović i Aleksandar Jovanović.

Odbrana: Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina, Milan Rodić, Branislav Ivanović, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Duško Tošić, Matija Nastasić i Nikola Milenković.

Sredina terena: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Dušan Tadić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Sergej Milinković-Savić i Adem Ljajić.

Napadači: Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović i Luka Jović.

– Svako je dobio minutažu da pokaže koliko može. Ne samo to, već i forma i karakter igrača, kakav je ko kao čovek, to su segmenti koje smo gledali, kompletnu celinu, šta ko može da odgovori u datom momentu – kazao je Krstajić.

Nisu, između ostalih, pozvani Ivan Obradović, Nemanja Gudelj, Nikola Maksimović, Dušan Basta.

– Spisak moramo da skratimo, a odluka je bila na meni i stručnom štabu, kako mislim da je najbolje. Nije bilo lične sujete i konfliktnih situacija. Najviše bih voleo da mogu da vodim 35, ali ne mogu – naveo je selektor Srbije.

Kada je reč o povređenom Matiji Nastasiću, Krstajić je rekao da je on “bitan šraf” i da će 26. maja biti poznato da li će na njega moći da računa u Rusiji.

Upitan za najboljeg strelca Super lige Srbije Aleksandra Pešića iz Crvene zvezde i da li je degradacija domaćeg prvenstva to što ga nije pozvao, Krstajić je odgovorio odrično.

– Pešić je četvrti špic sa spiska od 35 imena. On je prvi strelac lige. Prijović je prvi strelac grčke lige, Mitrović mnogi kažu naš najbolji špic, Jović se dokazuje u nemačkom prvenstvu. Drago mi je što imam sedam miliona saradnika i kolega, da komentarišemo za dobro našem fudbalu – naveo je selektor.

Reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak, 28. maja u Staroj Pazovi.

Srbija će do početka Mundijala igrati dve prijateljske utakmice na pripremama u Austriji, a protivnici u Gracu biće Čile 4. juna i pet dana kasnije Bolivija.

Svetsko prvenstvo u Rusiji počeće 14. juna i trajaće do 15. jula.

Srbija će igrati u Grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.