Krstić i Teo nisu uspeli: CSKA poražen od Barse u meču za treće mesto

Košarkaši Barselone treća su ekipa Starog kontinenta, zahvaljujući pobedi nad moskovskim CSKA sa 93:78 (21:24, 29:23, 19:17, 24:14) u meču poraženih polufinalista fajnal fora Evrolige u Milanu.

Nije se oporavio CSKA od šokantnog poraza od Makabija sa 68:67, poenima Tajrisa Rajsa pet sekundi pre kraja, dok se Barselona lako suočila sa realnošću,posle debakla od Reala (62:100).

Moskovljani su vodili posle prve deonice, da bi Katalonci u prvom minutu druge preuzeli vođstvo koje se u završnici samo uvećavalo za konačnih 15 poena razlike.

Navaro je bio šuterski raspoložen i meč je završio sa 20 poena, Uertas je razigravao sa 7 asistencija, koliko je imao i poena, a Lampe je bio među efikasnijima sa 17 poena. Dorsiju je poen nedostajao za dabl-dabl, zahvaljujući 12 skokova.

Moskovski tim predvodio je Kaun sa 13 poena, Hrijapa je uz sedam asistencija imao dva poena, a Krstić je bio “dvocifren” sa 11 poena. Miloš Teodosić je postigao šest poena uz dve asistencije, Micov sedam. Za evropsku titulu boriće se Real Madrid i Makabi Tel Aviv, od 20 časova.