Krstić: Vreme je da CSKA osvoji Evroligu

Košarkaš moskovskog CSKA Nenad Krstić rekao je da veruje da je došlo vreme da konačno njegov tim osvoji titulu u Evroligi.

‘Fajnal for’ najjačeg evropskog klupskog takmičenja igra se od petka do nedelje u Milanu, a CSKA se u polufinalu sastaje sa Makabijem. Taj meč igra se u petak od 18 časova, dok se tri sata kasnije sastaju Real i Barselona.

– Dva puta smo izgubili, mislim da je konačno došlo naše vreme da pobedimo –, rekao je Krstić.

Moskovljani su u prethodne dve godine izgubili od Olimpijakosa, 2012. u finalu sa 62:61, a prošle sezone u polufinalu sa 69:52.

– Teže je kada izgubite u finalu. Pre dve godine, na mom prvom ‘fajnal foru’, izgubili smo košem u poslednjoj sekundi. O tome još razmišljam. Nemam baš lepa sećanja na ‘fajnal for’, ali se nadam da ću sledeće godine moći da pričam o lepšim sećanjima na ovaj. Kada izgubite nemate mnogo toga da pamtite –, naglasio je Krstić.

Kapiten reprezentacije Srbije istakao je da veruje da je odbrana ključ pobede nad ‘ponosom Izraela’.

– Pokušaćemo da taj meč dočekamo u najboljem mogućem stanju, i psihički i fizički. Sada znamo šta da očekujemo, ovo mi je treći ‘fajnal for’ i vrlo dobro znam šta je potrebno za pobedu. Nije lako, nisam samo važan ja ili drugi momci u timu, već ceo tim. Moram da razmišljam o tome šta moram da uradim da bi moj tim pobedio –, istakao je Krstić, – Velike utakmice se dobijaju odbranom. Čak i kada se ponekad mučite u napadu, ako ste dobri u odbrani imate šanse za pobedu. Na to se sada fokusiramo. Imamo veoma talentovan defanzivni tim i ako želimo da dođemo do pobede moramo da odigramo na visokom nivou na tom polju –.