Krunić: Ako Kvitova bude bolja, pružiću joj ruku

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je danas da nije mnogo zavisilo od nje u pobedi nad Medison Kiz, a da će isto tako biti i u duelu sa Petrom Kvitovom u trećem kolu Otvorenog prvenstva SAD.

Krunićeva je drugu grend slem pobedu zabeležila u tri seta, 7:6, 2:6, 7:5.

– Nije mnogo toga zavisilo od mene. Trebalo je da vratim što više njenih lopti, a ona ima jak, muški servis. Trudila sam se i da ulazim na njen drugi servis. Bila je taktička igra, pošto nisam mogla fizički da se nadmećem sa njom, kao ni sa bilo kime, ali mogu da
trčim, da vraćam, da vučem duboko i da je ‘sklonim’ sa terena i da budem koncentrisana na svoj servis – rekla je Krunićeva.

Srpska reprezentativka je dobila prvi set posle velike borbe, ali je drugi glatko,izgubila. Ona je kazala da je to nije uplašilo.

– Dešavalo mi se tako nešto u kvalifikacijama, da sam ostavljala skoro svu mentalnu snagu u prvom setu. To se desilo i sa Medison, ali to ne sme da se dešava. Ona je mlada pa mi je prošlo, ali sa iskusnijima ne sme. Moram da radim na mnogo stvari,pre svega na fizičkoj kondiciji – rekla je Krunićeva.

Sledeća protivnica je dvostruka pobednica Vimbldona.

– Ona je levoruka, što je veliki plus. Igrala sam sa Kvitovom na šljaci, što je skroz drugačije. Jako je teško uhvatiti ritam sa ovim igračicama. Moram da pazim na njen ritern i da držim svoj procenat servisa. Neću da razmišljam mnogo o njoj, treba da izađem
na teren i da razmišljam da igram protiv Kvitove, već da mislim na sebe, da uradim sve što se od mene traži i od mene zavisi. Ako bude bolje, da joj pružim ruku – rekla je Krunićeva.

Meč protiv Kiz odigran je na stadionu Luis Armstrong, a sledeći bi mogao da se igra na glavnom, Artur Eš.

– Izašla sam danas na veliki teren u fazonu samo da se ne izblamiram sa čelendžima, da ne tražim nešto pogrešno, ali bilo je dobro – rekla je Krunićeva kroz smeh.

Ona je kazala da su joj glavni ciljevi plasman u glavni žreb Australijan opena i odbrana bodova, ali i da neće da razmišlja o tome dok je na US Openu.