Krunić: Obaveza Jagodine je da pobeđuje u kontinutetu, meč protiv Borčana je izuzetno važan

Trener Jagodine Simo Krunić izjavio je da je obaveza fudbalera i prema klubu i prema gradu da pobede BSK iz Borče u šesnaestini finala Kupa Srbije.

– Vi znate šta je Jagodini u protekle dve godine doneo kup, igrali smo dva puta finale, jednom smo uspeli da osvojimo trofej, Veliki je uspeh i igrati u finalu i osvojiti kup – rekao je Krunić.

On je naglasio da Jagodinci i ove godine planiraju da u tom takmičenju prodju što dalje.

– BSK je prvi protivnik i to je najvažnija utakmica ove godine koju igramo na svom terenu. Međutim, moramo znati da danas svi igraju fudbal, da nikoga nije lako pobediti. Da bi ostvarili uspeh protiv Borče moramo ozbiljno da shvatimo tu utakmicu i uđemo maksimalno angažovano, jače nego što smo ušli protiv Napretka u prošlom kolu prvenstva – rekao je Krunić, dodajući da očekuje tešku utakmicu.

– Teško je pobeđivati i ostvarivati uspehe u kontinuitetu, ali mi moramo, jednostavno, to je naša obaveza i prema klubu i prema gradu da u ovoj utakmici pokušamo na sve načine da pobedimo i da prođemo dalje u kupu – istakao je trener Jagodine i upozorio da će drugoligaš iz Borče svakako imati veliki motiv.

– Oni će doći sa svojim motivima, a imaju ih i previše. Ovu utakmicu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno, pre svega zbog toga što je BSK ozbiljna i dobra ekipa, bivši prvoligaš koji se konsoliduje i igra sve bolje – zaključio je Krunić.

Prvotimac Jagodine Mile Savković kazao je da dobro poznaje rivala pošto je u Borči igrao sedam godina.

– BSK će doći u jakom sastavu i probaće da nas iznenadi. Ipak, siguran sam da ako budemo odigrali maksimalno angažovano nećemo imati problema i da ćemo pobediti – poručio je Savković.

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije izmedju Jagodine i BSK-a igra se od 16 časova na Gradskom stadionu.