Krvavi incidenti zasenili rimski derbi: Dva navijača izbodena uoči meča Lacija i Rome

Fudbaleri Rome pobedili su gradske rivale Lacio i tako osigurali drugu poziciju koja ih direktno vodi u Ligu šampiona. Rezultat meča ostao je ipak u senci incidenata koji su prethodili utakmici i u kojima su izbodena dva navijača "Vučice". Za Lacio, koji je poražen rezultatom 2:1, jedini gol postigao je Filip Đorđević.

 

 Dvojica navijača Rome izbodena su u Rimu uoči utakmice 37. kola Serije A sa Lacijom, prenose italijanski mediji.

Kako se navodi, dvojica navijača izbodena su u predelu stomaka u sukobu dve navijačke grupe u blizini stadiona Olimpiko.

Policija je brzo intervenisala posle sukoba navijača, a povređeni su odmah prebačeni u bolnicu. Prema prvim izveštajima izbodeni navijači nisu životno ugroženi.

Incidenti su tako zasenili pobedu Rome na gostovanju rezultatom 2:1 u poslednjoj utakmici 37. kola italijanske Serije A.

Roma je ovim trijumfom potvrdila drugo mesto u prvenstvu Italije i direktan plasman u Ligu šampiona, dok će Lacio morati u kvalfikacije.

 

“Vučica” je do prednosti došla u 73. minutu, kada je Huan Iturbe zatresao mrežu Lacija na asistenciju Viktora Ibarba.

Srpski internacionalac Filip Đorđević je u 82. minutu doneo Laciju izjednačenje, ali je Roma samo tri minuta kasnije golom Mapua Janga-Mbive došla do trijumfa.

Srpski reprezentativac Dušan Basta odigrao je ceo meč za Lacio, dok je Đorđević u igru ušao u 76. minutu. S druge strane, Adem Ljajić je utakmicu presedo na klupi “Vučice”.

Roma kolo pre kraja šampionata zauzima drugo mesto sa 70 bodova, dok je Lacio treći sa 66.