Kuman: Tadić nije trebalo da skine dres, ali je i pored toga bio fantastičan

Trener Sautemptona Ronald Kuman rekao je danas da je razočaran što je fudbaler Dušan Tadić skinuo dres posle gola Mančester junajtedu, ali da je ponosan na srpskog fudbalera zbog dobre igre.

Sautempton je danas pobedio Mančester junajted sa 1:0, golom Dušana Tadića u 69. minutu. On je posle pogotka, koji je doneo Sautemptonu pobedu na Old Trafordu posle 27 godina, skinuo dres i pozirao fotoreporterima, zbog čega je dobio žuti karton.

– Ne volim kada fudbaleri skidaju dresove. To je za žuti karton. Ali, on je bio fantastičan na terenu u poslednjih 30 minuta. Napravio je razliku čim je ušao u igru i ponosan sam na njega – rekao je Kuman, preneli su britanski mediji.

Holandski trener dodao je da je pobedu ekipi donelo veliko samopouzdanje.

– To mnogo govori o našim ambicijama. Takvu atmosferu smo imali protiv Čelsija i Arsenala. Danas smo imali veru i bili smo dobro organizovani – rekao je on i dodao da je cilj ekipe plasman u evropsko takmičenje.

– Želeli smo da obezbedimo plasman u evropsko takmičenje, ali morali smo da sačekamo jer smo bili na početku sezone. Sada možemo da kažemo da se borimo za to, za mesto među prvih pet-šest. Borićemo se do kraja sezone – rekao je Kuman.

Sautempton je posle 12. prvenstvene pobede preskočio Mančester junajted na trećem mestu na tabeli sa 39 bodova. Junajted je četvrti sa dva boda mnaje.

Čelsi je prvi sa 49 bodova, a drugoplasirani Mančester siti ima dva boda manje.