Kup: Jagodina za reprizu sa Vojvodinom

Fudbaleri Jagodine plasirali su se u finale Kupa Srbije drugu godinu uzastopno.

Aktuelni osvajači Kupa su i drugom meču uspeli da savladaju ekipu OFK Beograda, posle 2:1 na Karaburmi slavili su i na „Gradskom stadionu” u Jagodini – 2:0.

„Ćurani” su do prednosti došli u finišu prvog dela igre, kada je Milan Đurić u 37. minutu savladao golmana Beograđana, da bi konačan rezultat susreta postavio Aleksandar Pešić u 54. minutu.

U prvom meču dana Vojvodina je, posle minimalne pobede u Novom Sadu, uspela da slavi i u Subotici pogotkom Milinković-Savića u 75. minutu, pa ćemo drugu godinu za redom gledati duel Jagodinaca i Novosađana za trofej.

Prošle godine Jagodina je slavila minimalnim rezultatom.

Jagodina je uspela u finišu prvog dela igre da stigne do vođstva i poveća prednost u ukupnom rezultatu na 3:1. ”Ćurani” su u 37. minutu uspeli da savladaju golmana gostiju i preko Milana Đurića stignu do vođstva.

Nastavila je Jagodina sa ofanzivnom igrom i u nastavku, da bi posle deset minuta igre u nastavku uspela da stigne do drugog gola. Ovoga puta, precizan je bio Aleksandar Pešić i tako doveo svoj tim na korak od novog finala.

Do kraja susreta rezultat se nije menjao, a domaći tim je meč završio sa deset igrača, jer je Dejan Šimac u 87. minutu zaradio direktan crveni karton.

Finalna utakmica Kupa Srbije na programu je 7. maja.