Kup Srbije: Kvalitet i iskustvo presudili! Crno-beli rutinski do četvrtfinala, Partizan – Sloga 3:0

Fudbaleri Partizana su u osmini finala Kupa Srbije zabeležili ubedljivu, ali i rutinsku pobedu na stadionu u Humskoj. Izabranici Marka Nikolića savladali su Slogu iz Petrovca na Mlavi sa 3:0 i tako obezbedili mesto u četvrtfinalu, a ime protivnika će saznati već u petak na žrebu u Staroj Pazovi.

Nisu Petrovčani u Humsku stigli sa belom zastavom, ali kvalitet i iskustvo Partizana ogromno je da bi crno-beli dozvolili Slogi da napravi iznenađenje. Posle uvodnih minuta, u kojima su gosti pretili, domaćin je preuzeo inicijativu koja je traja sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.
Partizan je poveo u 24. minutu golom Saše Markovića, da bi u drugom poluvremenu crno-beli prednost povećali na 3:0, posle dva brza pogotka Ninkovića (69.minut) i Škuletića (74. minut).

Ranije danas, „Romantičari” su na Karaburmi dočekali ekipu sa Banovog brda. Fudbaleri Čukaričkog su bili uspešniji (2:1) i na taj način obezbedili mesto u četvrtini finala Kupa Srbije.

Najava i tok meča:

Partizan i Sloga iz Petrovca na Mlavi međusobno su odigrali jedan susret do sada i to u Kupu Jugoslavije, davnog 18. novembra 1951. u kome su crno-beli slavili sa 15:0.

Trener kluba iz Humske, Marko Nikolić, izjavio je da njegova ekipa mora oprezno da udje u utakmicu sa Slogom. Takođe, Nikolić je dodao da Partizan nije favorit za osvajanje Kupa, uprkos eliminaciji Crvene zvezde.

Za mene je Kup jako važno takmičenje, a želim i da igrači tako razmišljaju. Ako sutra pobedimo Slogu, ući ćemo u ritam od sedam utakmica za 22,23 dana. Neće biti jednostavno, Sloga je tim Superligaškog kvaliteta – rekao je šef stručnog štaba crno-belih.

S druge strane trener Sloge, Dragan Đorđević, svestan je protiv kakvog kluba njegov tim danas igra:

– Igramo protiv velikog kluba, a ovo je istorijska utakmica za nas. Pojedini će prvi put istrčati na travu stadiona u Humskoj. Mislim da su igrači svesni svog kvaliteta, a isto tako i kvaliteta Partizana. Idemo da pokažemo da se i u Petrovcu na Mlavi igra dobar fudbal – rekao je Đorđević.

Tok meča pratite UŽIVO na našem portalu..

Trener Partizana Marko Nikolić odlučio se za sastav: Kljajić, Stevanović, Ćirković, Stanković, Petrović, Drinčić, Marković, Grbić, Ninković, A. Živković, Škuletić.

Za Slogu od početka igraju: Ranković, Stević, Stojanović, Reljić, Lepojević, Mišić, Apija, Veselinović, Planić, Antanasijević, Đoković.

Prvo poluvreme:

Hrabro su startovali Petrovčani. Sloga se nije branila, već je od samog početka krenula da pritiska domaćina. Gosti su u uvodnim minutima meča bili konretniji, a igra se više odvijala u kaznenom prostoru crno-belih. Ipak, šanse koje je ekipa Dragana Đorđevića stvarala nisu bile dovoljno opasne kako bi ugrozile golmana Partizana.

Incijativa nije dugo potrajala, pa je klub iz Humske počeo da kontroliše tok meča. Pretio je domaćin preko Škuletića, a odličnu priliku je imao u devetom minutu – Stevanović je idealno poslao loptu na peterac, gde je Škuletić iz prve uputio šut, ali je golman Ranković bio siguran i odbranio. Ponovo je uzvratila Sloga. Krenula je ofanziva, a dobra prilika viđena je u 13. minutu. Lepojević je uputio jak šut sa 25 metara, ipak Kljajić je bio dobro postavljen i lopta mu završava u rukama.

Fantastičnu prliku Škuletić neiskorišćava u 18. minutu utakmice. Napadač Partizana je veoma dobro zaobišao golmana Sloge, uputio šut ka praznom golu, ali nažalost pogođena je stativa.

GOOOOL! Parni valjak je poveo u 24. minutu, pogotkom Saše Markovića!

Akcija je počela sa centra od Markovića, koji šalje fenomenalnu loptu Grbiću, on ulazi u kazneni prostor i ubacuje ka Škuletiću, koji propušta loptu da bi na nju naleteo Saša Marković i pogodio donji desni ugao – 1:0.

Posle vodećeg pogotka, Partizan je preuzeo apsolutnu kontrolu igre i imao je veći posed lopte. Nastavio je domaćin da stvara šanse, a dobra je bila u 32. minutu posle akcije Živkovića i Ninkovića. Na centaršut Živkovića, Ninković je odlično uklizao na loptu, ali je golman Ranković odbranio.

U finišu prvog poluvremena Partizan je imao još jednu ozbiljnu šansu. Škuletić ponovo nije imao sreće. Ninković mu je odlično „zavrnuo” loptu, a potom je uputio jak šut koji završava tik pored stative. Ubrzo je priliku imao i Grbić, šutirao je iskosa sa desne strane, ali Ranković ponovo brani.

Četvrta šansa za razigranog Škuletića ponovo nije realizovana golom. Ranković je odbranio zicer. Prvo poluvreme je završeno…

Drugo poluvreme:

Trener Marko Nikolić napravio je izmenu. U nastavku će igrati Branko Ilić umesto Miladina Stevanovića. Partizan nije krenuo toliko ofanzivno kao što je bio u prvom delu igre, pa je zato prva pripretila Sloga. Atanasijević je šutirao sa nekih 25 metara po zemlji, Kljajić se bacio i izbacio u korner.

Umesto Petra Grbića ušao je Predrag Luka i u 60. minutu kreirao dobru akciju za Živkovića na desnoj strani, ali vezista domaćih nije uspeo da uposli Škuletića. Za razliku od prvog poluvremena tempo igre je opao, a ni domaćin više nije toliko delovao opasno. Pravili su fudbaleri Partizana razne kombinacije, ali pogotka nije bilo. Ali konačno je i tome došao kraj. Usledila su dva brza pogotka…

GOOOOL! Parni valjak je duplirao vođstvo pogotkom Nikole Ninkovića!

Loptu je s desne strane centrirao Predrag Luka, Ninković je sačekao na drugoj stativi i akciju realizovao pogotkom – 2:0.

GOOOOL! Petar Škuletić trese mrežu. Domaćin za šest minuta postiže dva gola. 

Ninković je pobegao odbrani Sloge i desnom gađao Škuletu, koji je uklizao i postigao gol – 3:0.

Do kraja utakmice, rezultat se nije menjao, a Partizan je zabeležio rutinsku pobedu, pokazavši kvalitet i iskustvo.