Kup Srbije: Partizan minimalcem u narednu rundu, Voždovac preokrenuo, Rad i Jagodina sigurni

U prvih 12 utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije Partizan je na Vračaru golom Fofane pobedio Bežaniju, a dalje su prošli i Rad, Jagodina, Voždovac, OFK Beograd, Radnički 1923, Inđija, Radnički Niš, Spartak Subotica i najveće iznenađenje, Sloga iz Petrovca na Mlavi, posle pobede nad Novim Pazarom.

Partizan je pobedio Bežaniju sa 1:0, istim rezultatom Sloga je u Petrovcu na Mlavi pobedila Novi Pazar, a Spartak u Subotici ekipu Radničkog iz Surdulice. Finalista iz prošle sezone Jagodina ubedljivo je došla do osmine finala, pobedom na svom terenu protiv BSK-a iz Borče od 4:0.

Voždovac je kao domaćin sa 3:2 pobedio Slogu iz Kraljeva, a ubedljivu pobedu od 3:0 ostvario je Rad na gostovanju u Užicu protiv Jedinstva.

OFK Beograd je kao gost u Smederevu pobedio Semendriju sa 2:0, a Proleter je u Zrenjaninu pobedio Donji Srem posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 4:3. U regularnom delu utakmice bilo je 0:0.

Radnički iz Kragujevca je u Beogradu minimalnim rezultatom pobedio Dorćol, Radnički iz Niša je pobedio Moravac u Mrštanima sa 1:0, a Inđija je kao domaćin izbacila Javor rezultatom 2:1.

Večeras od 18.30 igraju Sloboda – Sinđelić, a pola sata kasnije počinju dueli: Crvena zvezda – Borac, Čukarički – Mladost Lučani i Napredak – Metalac.

 

 

Najava i tok meča Bežanija – Partizan

Bežanija je morala da ugosti crno-bele na Vračaru pošto na njihovom stadionu ne mogu da se igraju utakmice visokog rizika, kao što je ova procenjena.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da ‘crno-beli’ utakmicom sa Bežanijom u Kupu nastavljaju tešku seriju gostovanja u kojoj žele da zabeleže sve pobede.

– Sledi nam drugo od pet teških vezanih gostovanja. Kup je specifično takmičenje u kojem uvek ima iznenađenja na startu zato moramo da budemo oprezni. Bežanija je klub koji izuzetno poštujem, stabilan su prvoligaš, a svojeveremeno su igrali Superligu. Ipak, naše ambicije su maksimalne, želimo trofej – rekao je Nikolić.

Kup Srbije, 1/16 finala: Bežanija – Partizan 0:1 (0:1)

Stadion: Obilića. Gledalaca: oko 1000. Sudija: Igor Stoilković (Zemun). Strelac: Fofana u 37. minutu.

Bežanija: Ostojić, Gustavo, Mustur, Matović, Milić, Stanovčić, Brujić (od 44. Rakić), Jelić, Đoković, Šaka (od 69. Subotić), Kovačević.

Partizan: Živković, Vulićević, Ćirković, Stanković, Petrović, Živković (od 64. Luka), Saša Ilić, Marković, Ninković (od 64. Branko Ilić), Lazović, Fofana.

Prvo poluvreme:

Uvodni minuti meča ne donose previše uzbuđenja, Partizan pokušava da uspostavi inicijativu, ali za sada nema opasnostvi po gol Bežanije.

Prva opasnost po gol Partizanovog čuvara mreže, Živka Živkovića, viđena je u 11. minutu, kada je Matović probio kroz sredinu i sa ‘kapice” šesnaesterca šutirao pored nekoliko Partizanovih fudbalera, ali nije bio dovoljno precizan.

Kakvu je šansu propustila Bežanija u 19. minutu! Danko Kovačević je pobegao svojim čuvarima na sredini terena, zatim obišao i golmana Živkovića, koji je istrčao van kaznenog prostora, ali je otišao suviše udesno i na kraju uspeo da pogodi samo spoljni deo mreže Partizanovog gola.

Pet minuta kasnije, ponovo preti Partizan. Fofana je iskosa sa leve strane odlično centrirao za Andriju Živkovića, koji, međutim, nije najbolje zahvatio tu loptu i ona na kraju završava pored gola.

GOOOOOL! Do 37. minuta velikih prilika nije bilo, ali tada Partizan stiže do vođstva – Lazović je dobro video Vulićevića na desnoj strani, bek dobro centrira, a Ismael Fofana glavom šalje loptu u mrežu – 0:1.

 

Drugo poluvreme:

Fudbaleri Bežanije dolaze do dve sjajne prilike za izjednačenje. Najpre je Đokovićev udarac sa desne strane odbranio Živko Živković, ali je onda Jelić raspalio po lopti sa ivice šesnaesterca i pogodio prečku.

Pet minuta kasnije i crno-beli su bili vrlo blizu gola, ali je šut Fofane iz okreta takođe pogodio prečku, a ni Živković iz odbitka nije uspeo da zatrese mrežu.

Minut pre kraja regularnog toka susreta Saša Ilić lob udarcem pogađa rašlje, ali golman Bežanije vrhovima prstiju uspeva da izvadi loptu iz gola i sprečava Partizan da stavi tačku na meč.

 

Kup Srbije, 1/16 finala

U terminu od 16 časova igraju se sledeće utakmice:

Proleter Novi Sad – Donji Srem 0:0 (penalima 4:3)

Dorćol – Radnički 1923 0:1 (0:1)

Trepča – Vojvodina 0:1 (0:0)

Semendria – OFK Beograd 0:2 (0:1)

Jedinstvo Putevi – Rad 0:3 (0:1)

Inđija – Javor Matis 2:1 (0:0)

Spartak – Radnik S. 1:0 (1:0)

Jagodina – BSK Borča 4:0 (2:0)

Bežanija – Partizan 0:1 (0:1)

Sloga Petrovac – Novi Pazar 1:0 (0:0)

Moravac – Radnički Niš 0:1 (0:0)

Voždovac – Sloga 3:2 (1:2)

Sloboda Point – Sinđelić BGD 1:1 (penalima 4:3)

Napredak – Metalac 0:0 (penalima 2:4)

Čukarički – Mladost L. 3:2 (3:2)

Crvena zvezda – Borac Č. 1:0 (0:0)