Kup Srbije: Partizanova deca presudila u Jagodini, crno-beli rutinski do finala – 2:0

Fudbaleri Partizana su večeras na Gradskom stadionu u Jagodini zabeležili ubedljivu pobedu od 2:0, u revanšu Kupa Srbije. Crno-beli će se u finalu za trofej boriti sa gradskim rivalom – Čukaričkim.

 

Ranije danas, izabranici Vladana Milojevića su i u revanšu bili ubedljiv protiv Voždovca, pošto su slavili sa 4:1, i ukupnim rezultatom od 6:1 stigli do prvog finala u istoriji kluba.

„Parni valjak” je u večerašnji meč ušao rasterećeno, jer je u prvom susretu, koji je odigran na stadionu u Humskoj, pobedio Jagodinu rezultatom 3:0.

Velika prednost crno-belih delovala je nedostižno, ali je nada pre početka utakmice postojala. Ipak, sve dileme otklonjene su već posle drugog minuta igre, jer je vođstvo gostujućem timu doneo Ivan Šaponjić, ujedno taj pogodak bio je i njegov prvenac u seniorskom dresu Partizana.

Domaćina je dodatno dotukao drugi gol crno-belih, koji je postiglo još jedno dete iz Humske – Andrija Živković.

Duel u Jagodini nije bio previše atraktivan. Lider Superlige je u prvom poluvremenu, praktično iz ta dva ozbiljnija napada uspeo da savlada rivala i zatrese mreže.

I u nastavku je Partizan bio konkretniji, diktirao je tempo igre i bio dominantniji, pa su crno-beli zasluženo slavili i ukupnim rezultatom od 5:0 obezbedili finale.

Jagodina – Partizan 0:2 (prvi meč 0:3)

Stadion: Gradski u Jagodini. Kapacitet: 15.000. Sudija: Nenad Đokić (Užice). Strelac: Ivan Šaponjić 3. minut – 1:0. Andrija Živković 27. minut – 2:0.

Jagodina: Perić, Milinković, Gašić, Mihajlović, Antić, Popara, Martinović, Šušnjar, Đurić, Savković, Jovančić

Partizan: Lukač, Bandalovski, Ćirković, B. Ilić, Petrović, Brašanac, Grbić, Babović, Ninković, A. Živković, Kojić.

 

foto: fkpartizan.rs 

Prvo poluvreme:

Već na početku bilo je jasno da u večerašnjem meču nećemo gledati penal seriju. Mladi napadač crno-belih zatresao je mrežu „Ćurana” posle samo dva minuta igre. Veliku grešku u odbrani napravili su igrači domaćeg tima. Zbunjenost i nesigurnost Jagodine iskoristio je Ivan Šaponjić, koji je glavom prevario golmana Perića, pošto mu je loptu (posle skoka) spustio Balažic, a prethodno je Drinčić uputio centaršut iz slobodnog udarca.

Nekoliko minuta kasnije opasno je zapretila i Jagodina, Živković je paradom zaustavio dobar šut Martinovića, a na odbijenu loptu natrčao je Đurić koji je glavom gađao sa osam metara, ali je golman Partizana bio siguran.

Crno-beli su iz prvog napada stigli do vođstva, posle kojeg nismo videli ni jednu pretnju i opasniju šansu gostujućeg tima.

U 18. minutu Balažic je pokušao da duplira prednost, golman Jagodine nije bio baš najsigurniji, ali je na kraju uspeo da obuzda loptu i sačuva mrežu svog tima. 

 

foto: fkpartizan.rs

Večeras najmlađi pogađaju za crno-bele. Posle gola Ivana Šaponjića, pogodak je postigao Andrija Živković u 27. minutu. Ovim golom, šanse da se Jagodina plasira u finale su i definitivno nestale, jer bi do kraja meča domaćin morao da postigne šest golova, a da pritom ne primi ni jedan.

Akcija koja je prethodila Partizanovom drugom golu, krenula je dobrim kombinacijama i pasovima crno-belih. Babović je ubacio pas iza leđa odbrane Jagodine ka Šaponjiću, koji je loptu prosledio Živkoviću, a on je vrhom kopačke poslao u mrežu – 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Partizan je kontrolisao igru, nije bilo previše dobrih prilika, mreže su mirovale.

 

foto: fkpartizan.rs

Drugo poluvreme:

U 66. minutu Jagodina je imala najbolju šansu na meču. Posle centaršuta sa desne strane, štoperi Partizana su zaboravili na Savkovića koji je u skoku zahvatio loptu vrhom kopačke, ali Živković sjajnom intervencijom sprečava gol za domaćina.

Trgli su se fudbaleri Jagodine sredinom drugog poluvremena. Video se i blagi pad u igri Partizana, ali domaćin i dalje nije mogao da realizuje napad i ugrozi gol Lukača.