Kup Srbije: Rad izbacio Crvenu zvezdu, Jagodina ubedljiva u Kragujevcu, siguran i Spartak

U terminima od 13 časova odigrano je četiri meča osmine finala Kupa Srbije. Veliko iznenađenje dogodilo se na Vračaru, jer je Rad iz takmičenja izbacio šampiona Srbije – Crvenu zvezdu, golom Slavka Perovića.

Rutinsku pobedu zabeležili su Jagodinci, na gostovanju Radničkom iz Kragujevca, dok je Spartak iz Subotice do prednosti od 2:0 u utakmici sa novosadskim Proleterom stigao već u prvom poluvremenu, a taj rezultat je ostao na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Bez golova u prvih 90 minuta bilo je u Nišu, na meču Radničkog i Inđije, pa se pobednik odlučivao preko penala, u kojima su uspešnije bile Nišlije – 4:1.

Jedini gol na utakmici Rad – Crvena zvezda postigao je Slavko Perović u 50. minutu.

U prvom poluvremenu nije bilo prilika, a najbolju šansu imala je Zvezda, u poslednjem minutu prvog dela. Fudbaler Rada Velimir Bajić napravio je veliku grešku posle koje je Luka Jović izašao sam ispred golmana Rada, ali slabo je šutirao pa mu je Boris Radunović lako odbranio. Rad je poveo kada je Borko Veselinović dobro pronašao Perovića, a bivši igrač Zvezde oslobodio se čuvara i sa oko 12 metara poslao loptu u mrežu Damira Kahrimana.

U narednom minutu Rad je mogao da duplira vođstvo, ali je Kahriman odbranio šut Markoviću. Domaći su imali inicijativu, a do nove prilike došli su u 66. minutu, kada je Vladimir Rodić dobro šutirao, ali je lopta otišla pored stative.

Nakon toga Zvezda je imala šansu preko rezerviste Đorđa Despotovića, koji je dobro šutnuo sa distance, ali je golman Rada iz drugog pokušaja uspeo da uhvati loptu.

U 70. minutu crveno-beli su imali novu šansu, a Darko Lazić je posle dodavanja Nikole Mijailovića pogodio prečku. Pet minuta pre kraja Rad je mogao da obezbedi pobedu, ali je Petar Jelić glavom poslao loptu pored stative.

Zvezda je do kraja utakmice napadala, u trećem minutu sudijske nadoknade vremena pokušao je Mijailović, ali je golman Rada ponovo bio uspešniji i sačuvao pobedu svog tima.

Od 18 časova branilac trofeja Vojvodina dočekuje užičku Slobodu, dok pola sata kasnije u Gornjem Milanovcu počinje duel Metalca i Voždovca.

Preostala dva duela, između Partizana i Sloge i OFK Beograda i Čukaričkog biće odigrana 19. novembra. Razlog za pomeranje je to što će Partizan i OFK Beograd u sredu od 16.30 u Humskoj igrati zaostali meč sedmog kola Jelen Superlige.

 

Kup Srbije, osmina finala rezultati:

Spartak – Proleter (crveni karton) 2:0 (Lukić 11′, Plavšić 14′)
Radnički 1923 – Jagodina 0:3
Radnički – Inđija 0:0 (panlima 4:1)
Rad – Crvena zvezda 1:0 (Perović 50′)
Vojvodina – Sloboda (18.00)
Metalac – Voždovac (18.30)