KUZMANOVIĆ REKAO “KRAJ”: Nekadašnji reprezentativac Srbije okačio kopačke o klin

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Zdravko Kuzmanović, odlučio je da završi karijeru profesionalnog fudbalera.

printscreen

Iako je nedavno napunio 33 godine i, u teoriji, pred sobom ima još nekoliko sezona na zavidnom nivou, vezista je odlučio da svoje vreme posveti porodici.

Dragi prijatelji, vreme je da se oprostim od karijere profesionalnog fudbalera. Proteklih 16 godina su bile prelepe i pune izazova, ali ne bih ništa promenio. Ostavljao sam srce na terenu svaki put kada sam igrao, ali sada je vreme da nastavim dalje. Veliko hvala na svima podršci i ljubavi, a posebno hvala ide mom menadžer, Milanu Kačaru. Novo poglavlje mog života počinje sada. Radujem se što ću biti kod kuće svakog Božića i rođendana i što ću provoditi kvalitetno vreme sa porodicom – poručio je Zdravko Kuzmanović.

Kuzmanović je ponikao u švajcarskom bazelu, gde je i započeo karijeru. Prešao je u Fiorentinu 2007. godine, a nedugo nakon transfera odlučio je da prihvati poziv Fudbalskog saveza i zaigra za reprezentaciju Srbije iako je prethodno igrao u mlađim kategorijama Švajcarske, zemlji u kojoj je rođen.

Nakon Fiorentine igrao je za Štutgart, Inter, ponovo Bazel, a zatim na pozajmicama za Udineze i Malagu.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 51 utakmicu na kojima je postigao šest golova. Pamtiće se učestvovanje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.