KVALIFIKACIJE SE NASTAVLJAJU: Da li će posle Austrije pred Srbijom pokleknuti i Gruzija?

Raduljica
Beta

Posle startne pobede nad Austrijom Srbija nastavlja kvalifikacije za naredni Svetski kup koji će se 2019. održati u Kini. Sledeći protivnik "Orlova" u hali "Aleksandar Nikolić" je Gruzija.

 

U evropskim kvalifikacijama učestvovaće 32 tima, podeljena u osam grupa. Po tri prvoplasirane selekcije ići će u drugi krug, u kome će 24 ekipe, koje prenose bodove, biti svrstane u 4 nove grupe.

Na kraju će 12 reprezentacija izboriti plasman na naredni Svetski kup. NBA i Evroliga ne dopuštaju košarkašima svojih klubova da igraju za nacionalne selekcije usred sezone, što je veliki problem za sve zemlje, uključujući Srbiju.

Aleksandar Đorđević može da računa na 13 igrača, od kojih su čak šestorica debitanti – Milan Mačvan (Bajern), Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Sava Lešić (Otinger), Miroslav Raduljica (Đangsu dragons, Kina) i Đorđe Gagić (Ješilgirešun).