Kvalifikacije za EP: Hrvatska “rasturila” Norvešku, Vels ubedljiv protiv Izraela

Fudbaleri Hrvatske pobedili su večeras u Zagrebu selekciju Norveške sa 5:1, u petom kolu Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

 

Hrvatska je povela u 30. minutu golom Marsela Borzovića, na 2:0 povisio je Ivan Perišić dobrim udarcem sa 18 metara u 54. minutu, dok je strelac trećeg gola, posle velike gužve u šesnaestercu, bio Ivica Olić u 66. minutu.

Norveška je samo tri minuta kasnije imala veliku priliku da smanji rezultat, ali je Tarik Elijunusi promašio jedanaesterac.

Selekcija Hrvatske je u 74. minutu ostala sa igračem manje na terenu, pošto je Vedran Ćorluka zaradio drugi žuti karton, a Norveška je sedam minuta kasnije uspela da smanji rezultat preko Teteja.

Igrač manje na terenu, ipak, nije poremetio domaću ekipu, koja je do kraja meča postigla još dva gola. Prvo je u 87. minutu mrežu Norveške zatresao Šildenfeld, a konačan rezultat postavio je Danijel Pranjić u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

U istoj grupi odigran je još jedan meč – Azerbejdžan je pobedio Maltu sa 2:0.

Fudbaleri Velsa su na gostovanju bili bolji od Izraela sa 3:0 u petom kolu Grupe B.

Golove za Vels postigli su Aron Remsi u prvom minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu, a strelac drugog i trećeg gola bio je Geret Bejl u 50. i 77. minutu.

Fudbaleri Češke i Litvanije odigrali su nerešeno 1:1 u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.