Kvalifikacije za EP: Pobede Engleske, Ukrajine i Austrije! Runi jubilej krunisao pogotkom (VIDEO)

Fudbaleri Engleske pobedili su večeras Sloveniju sa 3:1 u četvrtom kolu Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Slovenija je povela na Vembliju autogolom Džordana Hendersona u 85. minutu, ali je samo minut kasnije, u svom 100. meču za reprezentaciju, izjednačio Vejn Runi golom iz jedanaesterca.

Potpuni preokret i pobedu Engleskoj doneo je Dani Velbek golovima u 66. i 72. minutu.

U okviru Grupe E igrali i San Marino i Estonija, a taj meč je završen bez golova.

Engleska je trenutno prva u Grupi E sa svim pobedama i 12 bodova, Litvanija i Slovenija imaju po šest bodova, Estonija ima četiri, Švajcarska bod manje, dok je San Marino poslednji na tabeli sa jednim bodom.

Austrija je na svom terenu pobedila Rusiju sa 1:0 u četvrtom kolu Grupe G, a jedini gol na meču postigao je Rubin Okotie u 73. minutu.

Lihtenštajn je na gostovanju pobedio Moldaviju takođe sa 1:0, takođe u četvrtom kolu Grupe G.

Reprezentacija Austrije je trenutno prva na tabeli Grupe G sa 10 bodova, Rusija je druga sa pet, koliko ima i trećeplasirana Švedska, koja kasnije večeras gostuje Crnoj Gori.

Lihtenštajn i Crna Gora imaju po četiri boda, dok je Moldavija poslednja u grupi sa samo jednim osvojenim bodom iz četiri meča.

Fudbaleri Ukrajine su na gostovanju savladali Luksemburg sa 3:0 u četvrtom kolu Grupe C, a sva tri gola za pobedničku ekipu postigao je Andrej Jarmolenko.

Ukrajina je prva na tabeli Grupe C sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirana Slovačka koja ima meč manje, dok je Luksemburg poslednji na tabeli sa jednim bodom.