Kvalifikacije za EP: Šokantan bod Malte u Bugarskoj, poraz BiH, Hrvati pravili nerede u Italiji

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u utakmicama koje igrane od 20 časova i 30 minuta pobede su zabeležili Češka, Izrael i Turska.

U derbiju H Grupe Italija i Hrvatska su podelili bodove. Ipak, meč su obeležili huligani iz Hrvatske koji su u dva navrata prekidali meč.

Na stadionu San Siro prisutno je bilo nekoliko hiljada navijača Hrvatske, koji su posle izjednačujućeg gola najpre ubacivali baklje na teren, a potom pesmom bodrili ekipu uz ustaške povike „Za dom spremni” i „Ajmo ustaše”.

U 76. minutu ponovo su u centru pažnje bili huligani! Ubacivali su baklje na teren, a glavni sudija je prekinuo susret. Nakon deset minuta pauze, meč je nastavljen.

Hrvatski mediji navode da je italijanska policija jutros kod Trsta na nekoliko sati zadržala veliki konvoj vozila sa hrvatskim navijačima i potom ih pod pratnjom sprovela do stadiona, bez ulaska u Milano.

Izrael je iznenadio Bosnu i Hercegovinu i trećom pobedom iz isto toliko mečeva preuzeo lidersku poziciju.

Malta je uspela da izbori bod protiv Bugarske u gostima dok je Češka nanela prvi poraz Islandu i zauzela prvo mesto u A Grupi. Turska je upisala prvu pobedu u ovoj grupi, pobedivši Kazakhstan s 3:1.