Kvalifikacije za Euro 2016: Slovaci i dalje besprekorni, novi poraz Crne Gore

euro 2016
beta

U sinoćnim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016, Slovačka je novom pobedom 2:1 nad Makedonijom zadržala maksimalan učinak i prvo mesto u Grupi C. Drugoplasirani Španci savladali su Belorusiju 1:0. U Grupi G Švedska bolja od Crne Gore 3:1, dok su Estonci savladali San Marino 2:0.

 

Fudbaleri Slovačke pobedili su sinoć u Žilini Makedoniju sa 2:1, u utakmici šestog kola Grupe C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine i maksimalnim učinkom zadržali prvo mesto u grupi.

Slovačka je povela u osmom minutu golom Kornela Salte, a Marek Hamšik duplirao je vođstvo u 38. minutu. Konačan rezultat postavio je Arijan Ademi u 69. minutu.

Slovačka je posle šeste pobede u šest utakmica prva na tabeli sa 18 bodova, a Makedonija je posle četvrtog uzastopnog poraza, a petog ukupno, pretposlednja sa tri boda.

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je večeras u Borisovu domaću Belorusiju sa 1:0, u utakmici šestog kola Grupe C i preuzela drugo mesto na tabeli.

Jedini gol na utakmici postigao je David Silva u 45. minutu. To je bio njegov treći gol u poslednjih pet takmičarskih utakmica aktuelnih evropskih šampiona.

Španija je posle šest kola druga na tabeli sa 15 bodova, a Belorusija na četvrtom mestu ima četiri.

Ranije danas u toj grupi Ukrajina je pobedila Luksemburg sa 3:0 i ostala u igri za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

 

Fudbaleri Švedske pobedili su u Solni Crnu Goru sa 3:1, u utakmici šestog kola Grupe G i učvrstili se na drugom mestu na tabeli. Domaći su poveli u 37. minutu golom Markusa Berga, a zatim je Zlatan Ibrahimović postigao dva gola, u 40. i 44. minutu. Jedini gol za Crnu Goru postigao je Dejan Damjanović u 64. minutu iz jedanaesterca.

Posle druge uzastopne pobede, Švedska je druga na tabeli sa 12 bodova, dok je Crna Gora pretrpela drugi uzastopni poraz i poslednjh pet utakmica je bez pobede, zauzima četvrto mesto sa pet bodova.

Ranije danas u Grupi G Austrija je u Moskvi pobedila Rusiju sa 1:0 i učvrstila se na prvom mestu na tabeli, a Lihtenštajn i Moldavija odigrali su 1:1.

Fudbaleri Švajcarske pobedili su u Viljnusu domaću Litvaniju sa 2:1 i učvrstili se na drugom mestu na tabeli Grupe E sa 12 bodova, dok je Engleska šestom uzastopnom pobedom, protiv Slovenije u Ljubljani 3:2, ubedljivo prva sa 18 bodova. U trećoj utakmici te grupe Estonija je pobedila San Marino sa 2:0.