Kvalifikacije za Ligu šampiona: Radnički pobedio Solnok

Vaterpolisti Radničkog pobedili su večeras u Kragujevcu mađarski Solnok sa 12:10 (6:3, 3:2, 1:2, 2:3), u prvoj utakmici Grupe D druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Najefikasniji u redovima Radničkog bio je Marko Ćuk sa tri pogotka, dok su po dva postigli Nikola Dedović i Filip Trajković. Kod gostiju istakao se Denis Andon Varga sa četiri postignuta gola.

Od samog starta Kragujevčani su bili u prednosti. Vrlo agresivnom igrom, preciznom u napadu, Radnički je brzo došao do 5:1.

Gosti su došli „do daha” zahvaljujući Vargi, ali je već na kraju prve četvrtine u njihovoj mreži bilo čak šest pogodaka, za 6:3.

Ekipa iz Šumadije je do kraja meča održavala prednost stečenu u prvoj četvrtini.

Trener Radničkog Uroš Stevanović bio je prezadovoljan ostvarenim rezultatom i igrom ekipe.

– Za ovaj trijumf zaslužni su isključivo igrači, jer samo oni znaju šta su morali da savladaju u sebi i oko sebe u ova dva meseca, da bi došli do ovog uspeha. Ovo nije naš maksimum, već samo pokazatelj koliko možemo ove sezone – rekao je Stevanović.

Stevanović je ocenio da je Solnok jedan od glavnih konkurenata za osvajanje Lige šampiona.

– Solnok je napravljen kao jedan od glavnih konkurentata za osvajanje Lige šampiona, ali smo mi znali da možemo ne samo da im pariramo već i da pobedimo. Kontrolisali smo celu utakmicu, ali to što smo pobedili, ne znači ništa ako ne zabeležimo još dve pobede i osvojimo prvo mesto u grupi – rekao je Stevanović.

Radnički, koji je domaćin kvalifikacione Grupe D za Ligu šampiona, sutra će se u Kragujevcu od 18.30 sastati sa turskim Juzmeom. U Grupi D je još i italijanski Posilipo.