Kvitova ‘oduvala’ Judžinu Bušar i postala nova šampionka Vimbldona

Čehinja Petra Kvitova po drugi put u karijeri osvojila je titulu na Vimbldonu, pobedom nad Judžini Bušar rezultatom 6:3, 6:0.

Od sjajnih igara Kanađanke iz prethodnog dela nadmetanja nije bilo ništa ovoga puta, dobrim delom zbog sopstvenih grešaka, ali još više zbog sigurne i više nego kvalitetne igre njene suparnice.

Već na samom početku Bušarovoj je počelo “crno da se piše”, jer je u svom drugom servis-gemu dozvolila brejk, potom je Kvitova povela novim sa 5:2, a nakon dva razmenjena, prvi set je pripao Čehinji koja je samo na trenutak dozvolila suparnici da se ponada da može da se vrati u igru.

Od toga ne da nije bilo ništa, već je u drugom setu brojna kanadska podrška Bušarovoj utihnula, a Kvitova se razigrala kako i dolikuje šampionki: na putu do 0:5 izgubila je samo šest poena na servise rivalke, samo četiri na svoje, pa je zaplesala i u završnom gemu, te je novim brejkom, a četvrtim uzastopnim “oduzetim servisom” Bušarovoj – ponovila svoj uspeh iz 2011, kada je takođe bila šampionka.