Lajović: Ništa ne može da se meri sa ovim iskustvom

Srpski teniser Dušan Lajović izjavio je da je i pored današnjeg ubedljivog poraza od Rafaela Nadala prezadovoljan rezultatom na Rolan Garosu.

– Osećaj je neverovatan. Trudio sam se kad sam izlazio na teren da budem maksimalno opušten… Nije bilo ni malo lako, borio sam se za svaki poen, svaki osvojen poen mi je bio važan… Kao da je zlata vredan, ali je stvarno jako teško protiv Rafe, teško sam dobijao
poene –  rekao je Lajović posle meča.

Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas izgubio od Španca Rafaela Nadala sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:1.

Meč između Lajovića i prvog tenisera sveta trajao je sat i 35 minuta. Srpski igrač je u celom meču uspeo da osvoji samo četiri gema, a čak osam puta je gubio svoj servis.

Lajović je istakao da će mu rezultat sa Rolan Garosa mnogo značiti u nastavku karijere.

– Zadovoljan sam rezultatom na ovom turniru. Ovo mi znači jako puno, pogotovu što sam dobio tri meča, odigrao protiv prvog na svetu.
Iskustvo s kojim ne može ništa da se meri. Doći do četvrtog kola i izgubiti od prvog na svetu je stvarno super rezultat – kazao je Lajović.

Novinare u Parizu je zanimalo i kako je igrati protiv najboljeg tenisera sveta na centralnom terenu.

– Bilo je teško dobiti poen. Uvek te tera da odigraš udarac više. Nije me služio servis, a on je sve vraćao. Prvi put sam osetio kako je igrati protiv takvog igrača. Sad znam da još moram da napredujem i dobro je što sam imao ovakav meč – rekao je Lajović.

– Nisam imao tremu koliko pritisak kako da napravim poen, da nađem rešenje. Koliko god da udaram jako on je uvek bio na loptici i svaki sledeći poen sam mislio da moram više, pa mi ruka nije bila opuštena, tako da je možda zato izgledalo da imam tremu –  dodao je Lajović.