Lajović: Trebaće mi mnogo saveta i samopouzdanja da bih pobedio Nadala

Retko ko je očekivao da će Dušan Lajović napraviti ovakav uspeh na Rolan Garosu. Plasman u osminu finala svakako je najbolji rezultat u njegovoj karijeri, a svojom igrom Lajović je svima dokazao da od njega tek treba da očekujemo vrhunske rezultate.

U trećem kolu srpski teniser je savladao Amerikanca Džeksa Soka 6:4, 7:5, 6:3, za narednog protivnika imaće ‘vladara’ na šljaci – Rafael Nadala. Tim povodom Dušan je istakao da je sve ovo što se dešava za njega kao san i da se raduje susretu sa Nadalom.

– Prvi put sam u četvrtom kolu i ne mogu da budem srećniji. Za mene je igranje protiv Rafe na centralnom terenu jedan od najvećih izazova, možda i najveći san. Siguran sam da neće biti lako – rekao je Lajović.
Pre okršaja sa Nadalom, Lajović je rekao da će kao mladi teniser, svakako tražiti savet od iskusnijeg. I ko će bolje da ga savetuje ako to nije Novak Đoković.
– Tražiću savet od Novaka. Trebaće mi mnogo saveta i samopouzdanja da pobedim Rafu, ali nadam se da ću uživati u tom meču i dati sve od sebe.
Dušan je prvi put u karijer dobio ovako važne mečeve, evo i kako se on oseća povodom toga:

–- Mislim da sam jednom igrao četvrtfinale ATP turnira, ali nikada na ovako velikom turniru. Ne znam kako se dogodilo. Išao sam kolo po kolo, dobro sam fizički spreman i osećaj je dobar pobeđivati u nizu, pogotovo na Gren slemu. Ovo je kao san – iskren je Lajović.