Lako do pobede protiv Nadala: Đoković osvojio trofej u Dohi

Novak Đoković
Beta

Najbolji teniser sveta Novak Djoković trijumfalno je počeo novu godinu, pošto je danas osvojio titulu u Dohi lakom i brzom pobedom nad Špancem Rafaelom Nadalom.

 

Đoković je do prve titule u sezoni, ali i najubedljivije pobede nad Špancem u medjusobnim duelima stigao pobedom od 2:0 (6:1, 6:2), posle samo sat i 13 minuta igre.

Srpskom teniseru je ovo 60. trofej u karijeri, a posle ovog meča po prvi put ima i prednost u medjusobnim duelima sa Nadalom, odnosno ima pobedu više. Sada je odnos 24:23.

Nadal je zapretio u prvom gemu današnjeg finala, imao je brejk loptu, ali je srpski teniser vrlo brzo preuzeo stvari u svoje ruke. Odbranio je servis i poveo, a potom je agresivnom igrom došao do još dva gema i prednosti od 3:0.

Španac je prvi gem u meču osvojio u četvrtom gemu, ali do kraja seta nije uspeo to da ponovi, pa je Đoković do vođstva od 1:0 stigao posle samo pola sata igre.

Kako je završio prvi, tako je Đoković počeo i drugi set. Maestralnom igrom Đoković nije dao nikakvu šansu Nadalu, pa je vrlo brzo na semaforu pisalo 4:1.

Do kraja meča srpski teniser je nastavio u istom, snažnom ritmu. Nadal se maksimalno borio i uspeo da osvoji još jedan gem do kraja, medjutim, to je bilo sve što je uspeo da uradi.

Đokoviću je ovo prva titula na turniru u Dohi.