Laković: UEFA je insistirala da se meč nastavi, ali su Albanci to odbili

Generalni sekretar FSS Zoran Laković kaže da je stigla "direktiva" od UEFA da se meč Srbija - Albanija nastavi, ali da gosti nisu bili u stanju da igraju.

– Održan je krizni sastanak službenih lica UEFA, sudija i predstavnika oba saveza, bili smo u direktnoj vezi sa UEFA, a iz Niona je stigla direktiva da se nastavi i uputi poslednje upozorenje na stadionu da će meč biti prekinut i za najmanji incident. Iz UEFA su insistirali da se utakmica nastavi – rekao je Laković za RTS.

On je istakao da su igrači i stručni štab reprezentacije Srbije u tunelu na stadionu Partizana čekali predstavnike albanskog tima, ali da su oni u svlačionici nakon konsultacija, “odlučili da nisu u stanju da se koncentrišu i iz tih razloga meč nije nastavljen”.

Na pitanje da li su Albanci tražili da se isprazni stadion, Laković je rekao da je bilo nekoliko opcija i da će sve biti prikazano u zvaničnim izveštajima.

– To ide na disciplinsku komisiju UEFA. Sigurno će tražiti i dopunske izveštaje, ali sigurno je da večeras ništa neće moći da se sazna od UEFA – rekao je Laković.

Pročitajte još:

– Skandal veći nego što se mislilo: Bespilotnom letelicom upravljao brat albanskog premijera

– Crne slutnje su se obistinile: Zbog provokacije Albanaca meč se neće nastaviti (VIDEO)

– FOTO: Stefan Mitrović je želeo da smiri situaciju, a onda…

– I u Evropi su bili šokirani: Ovo su reakcije Holanđana i Italijana na haos u Humskoj (VIDEO)

– Evo pomoću čega su Albanci isprovocirali prekid utakmice (FOTO)

– U Beogradu tuga, u Prištini slavlje: Kosovski Albanci na trgovima veličaju prekid

– Bane Ivanović: Bili smo uz reprezentativce Albanije sve vreme, samo smo želeli da igramo fudbal