LAKRDIJA U REŽIJI SUDIJA: Ovako se NAMEŠTAJU pripremne utakmice ISTOČNOEVROPSKIH KLUBOVA ! (VIDEO)

penal
print screen/you tube.com/FC Amkar

Neverovatne stvari se događaju na pripremnim mečevima koji se igraju u Turskoj i na Kipru.

 

Federbet, međunarodna nekomercijalna organizacija koja se bavi otkrivanjem i prijavljivanjem nezakonitih radnji u sportu na osnovu kladioničarskih koeficijenata, objavila je najnovija istraživanja.

Zvaničnici ove organizacije veruju da su nameštene utakmice između rumunskih i ruskih timova, odigranih tokom priprema na Kipru. Utakmice nisu nameštali igrači, već sudije koji su pomagali klubovima, ali i kladioničarima da na utakmicama pogode “broj golova”.

Jedna od sumnjivih utakmica je ona između rumunskog Kluža i Ufe iz Rusije. U prvih 45. minuta nije bilo golova a igrači su jedva čekali da odu na odmor. Ipak sudije su prvi deo susreta produžili za neverovatnih 7 minuta.

Uz to, dosuđen je sumnjiv jedanaesterac za Kluž, a pošto je rumunski fudbaler bio neprecizan, kazneni udarac je ponovljen.

– Kada se izvodio prvi penal, stajao sam kraj pomoćnog sudije. Penal je izveden, a pomoćnik je istog trena podigao zastavicu. Kao da je sve bilo unapred namešteno. Tada smo shvatili da će šutirati dok ne pogode – rekao je trener Ufe Pereskokov.

“Magija ili nešto drugo?” pita se Federbet kada je reč o utakmicu između Urala (Rusija) i Astre (Rumunija) koja je završena rezultatom 4:2. Pažnju javnosti je privukla činjenica da je upravo na ovaj par stavljena veća svota novca. Najviše opklada je bilo na “više od 3,5 golova”, prenosi Index.hr.

Sumnjiva je i utakmica iz turske Antalije između Panduriija  i Krila Sovjetov. Iako u prvih 35 minuta nije bilo golova, koeficijent na “više golova” je padao. Za “više od 2,5 golova” koeficijent je bio samo 1,45.

Prva sporna situacija dogodila se u 38. minutu kada je sudija nakon kornera dosudio penal, a pet minuta kasnije dosuđen je još jedan penal, iako ga niko od igrača na terenu nije tražio (sporne situacije pogledajte od 2:20 videa).

Na kraju je prošla i oklada “više od 3,5 golova” jer se utakmica završila rezultatom 2:2.

Izdvojena je i utakmica Astre (Rumunija) i Pogona (Poljska) koja je završena rezultatom 3:1, a ponovno je dosuđen penal bez ikakvog razloga.

Ta utakmica je zanimljiva i po tome što je rumunski reprezentativac Kristijan Sapunaru, svestan sudijskog pokona, samo dodao loptu golmanu prilikom izvođenja penala. Sudije su ih naterale da ponove jedanaesterac, a loptu je uzeo Danijel Nikulae i poslao je namerno pored gola.

Sumnjiva je utakmica između rumunskog Botošanija i Amkara (Rusija), koja je završiena rezultatom 3:0, uz dva gola iz nepostojećih jedanaesteraca.